MM-kotikisat myös endurossa

Heinolan moottorikerhossa tehdään kovasti töitä Suomen MM-osakilpailua varten. Useiden arvokilpailujen tuoma kokemus on avuksi.

– Talven aikana olemme tehneet paljon paperitöitä ja suunnittelua, Heinolan moottorikerhon puheenjohtaja Ville Valve kertoo.

Kilpailun järjestäminen on kerholle suuri haaste. Vaikka työt on aloitettu hyvissä ajoin, on tekemistä vielä paljon jäljellä.

– Paperitöiden ohessa rakensimme muun muassa ajanoton vaatimia rakenteita valmiiksi.

Innostusta riittää, mutta kuten monessa muussakin seuratoiminnassa, aktiivinen ydinporukka on kovin pieni.

– Tekemistä on paljon, mutta täytyy myös ihailla aktiiviporukan aitoa innostusta ja sitoutumista, jatkaa Valve.

Reitillä haasteita

Kilpailukeskus sijaitsee Heinolan ydinkeskustassa, jossa on myös huoltoparkki.  Noin 55 kilometrin mittainen kilpailureitti kulkee Heinolan keskustasta motocrossradan kautta pohjoiseen.  Päivän aikana reitti kierretään sääolosuhteista riippuen kolme tai neljä kertaa.

– Reitti mukailee siirtymien osalta vuoden 2005 Heinolan MM-osakilpailua.  Siirtymille on haettu lisää haasteita, reittipäällikkö Jari Hannila kertoo.

Reitti yltää Heinolan pohjoispuolella aina Lusiin saakka. Sieltä kilpailijat palaavat huoltamaan itseään ja pyöriään kilpailukeskukseen.

– Maastokokeet ovat lähes kokonaan uusia. Niillä ajetaan välillä todella vauhdikkaita polkuja, Hannila jatkaa.

Kilpailureitti on jo kokonaan suunniteltu ja monin paikoin raivattu. Maanomistajien suhtautuminen kilpailuun on ollut todella positiivista ja kaikki tarvittavat luvat on saatu.

– Reitin raivaustöitä voidaan jatkaa lumien sulettua kokonaan.  Reitti merkataan sitten lähempänä kilpailua, Hannila päättää.

Upea moottoriurheilukokemus

Enduron MM-osakilpailu on ehdoton offroad-lajien ykköstapahtuma Suomessa tänä vuonna. Laji on erittäin yleisöyställinen.

– Kilpailuun osallistuu yli 100 huipputason kuljettajaa, ja tavoitteemme on saada paikalle yli 15 000 katsojaa, moottorikerhon puheenjohtaja Valve kertoo

Heinolan moottorikerho panostaa vahvasti kilpailun tiedottamiseen. Tapahtumaan liittyviä  ajankohtaisia asioita on helppo seurata.

– Olemme avanneet kilpailun kotisivut ja tapahtuma löytyy myös Facebookista. Kannattaa käydä tykkäämässä GP Radio SuomiPOP Finland -sivua, niin saa aina tuoreimmat tiedotteet tapahtumaan liittyen, Valve vinkkaa.

Suomalaiset endurokuljettajat ovat aina pitäneet kovaa kyytiä kotimaaperällään. Heinolan osakilpailu on siis MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ja odotettavissa on, että mestaruustaisto käy kuumimmillaan.

– Toivon, että Heinolassa nähdään sinivalkoiset mestaruusjuhlat, päättää Valve.
 

Uusin numero