MM-kärki Vinalesille yksi rangaistuspiste raskaasta virheestä

Vinales kärsi KTM-pyöränsä teknisestä ongelmasta noin kymmenen minuuttia ennen aika-ajon loppua ja aiemminkin erikoisista tempuistaan tunnettu nuorukainen teki kylmän liikkeen: hän kääntyi pääsuoralla ja lähti rullaamaan rataa vastakarvaan kohti varikkosuoraa.

Samaan aikaan varikkosuoralta radalle oli tulossa italialainen Matteo Ferrari FTR Honda-pyörällään. Ferrari joutui tekemään pienen väistöliikkeen huomatessaan Vinalesin tulevan yllättäen häntä vastaan.

Vinales ja tämän manageri kävivät tuomariston kuultavana. Päätös oli, että Vinalesille langetetaan yksi rangaistuspiste. Tähän päätökseen Vinalesin joukot suosiolla tyytyivät.

Rangaistuspiste ei vaikuta Vinalesiin lähtöpaikkaan tänään Montmelon radalla ajettavassa kauden kuudennessa osakilpailussa. Hän lähtee liikkeelle ruudusta viisi.

Rangaistuspisteiden skaala liikkuu tuomariston näkemyksen perusteella välillä 1-10, joten Vinales selvisi minimillä.

Neljä rangaistuspistettä merkitsevät kuljettajalle sitä, että hän joutuu lähtemään seuraavaan kisaan takarivistä. Seitsemän pistettä vievät kuljettajan lähtöpaikan varikkosuoralle. Kymmenen pistettä merkitsevät puolestaan yhden GP:n kilpailukieltoa. Kilpailukiellon jälkeen pisteet nollautuvat.

Katalonian GP:n aurinkoinen kisapäivä käynnistyy tänään klo 9.40 ajettavalla Moto3-luokan warm up-sessiolla.

Katalonian GP:n kisapäivän aikataulu:
09.40-10.00, Moto3-luokan warm up
10.10-10.30, Moto2-luokan warm up
10.40-11.00, MotoGP-luokan warm up
12.00, Moto3-luokan 6/17 MM-osakilpailu
13.20, Moto2-luokan 6/17 MM-osakilpailu
15.00, MotoGP-luokan 6/18 MM-osakilpailu

Uusin numero