MM-kärki Remes jäi brittikaksikon taakse Baskimaalla

TM:ää kuskaava Remes käynnisti Espanjan GP:n ensimmäisen ajopäivän terävästi takomalla yleiskilpailun pohjat endurotestille.

Extreme-testikin kulki kelpo tavalla, mutta lauantain ensimmäisellä crossitestillä tuli pataan lähes 23 sekuntia pohjiin nähden.

Motocrossin MM-sarjassa aiemmin kilpaillut brittikuski Nathan Watson rankaisi KTM:n puikoissa ja painui E1-luokan kärkeen.

Watsonin maanmies, Husqvarnaa käskyttävä Daniel McCanney teki suomalaiselle yhtä katalan tempun kolmannen kierroksen endurotestillä ja Remes oli pudonnut luokassaan hetkessä kolmanneksi.

Kauden toisen voittonsa napannut Watson oli ehtinyt karata siinä vaiheessa jo tavoittamattomiin, joten Remes keskittyi kapinaan kakkossijasta McCanneyn kanssa.

McCanney vei sen väännön nimiinsä vajaa 14 sekunnin turvin.

MM-johdon 25 pisteeseen kaventanut Watson oli puolestaan 52 sekuntia Remestä kiireisempi.

Remes taistelee tällä kaudella tuplasta, eli myös yleiskilpailun paremmuutta merkkaavan GP-luokan tittelistä.

Cordexolan avauspäivä oli tässä mielessä Remekselle vaatimaton. Hän ajoi yleiskilpailussa 14:nneksi lukemin 1.24,49 voittoon Husqvarnalla viilettäneestä ranskalaisesta Mathias Bellinosta jääneenä.

Espanjan GP:n toinen kisapäivä ajetaan sunnuntaina. Baskimaan reissun jälkeen kaudesta on jäljellä enää neljä kisapäivää.