MM-kärki Päivärinta jäi harmittavasti vain 54 tuhannesosaa voitosta

Kolmannesta lähtöruudusta 17 kierroksen kilpailuun startannut suomalaispari saavutti ruutulipun rintarinnan brittiläisranskalaisen duon Tim Reeves/Gregory Cluze kanssa.

Britin ajopeli oli muutamia senttejä Päivärintaa edellä ja voitto pakeni suomalaisparilta 0,054 sekunnin erolla. Kakkostilakin kuitenkin vankisti Päivärinnan pyöräkunnan MM-johtoa.

Superside WC-sarjan viidennen osakilpailun voitto oli alusta loppuun kahden kauppa. Kolmannesta ruudusta matkansa aloittanut Päivärinta/Kainulainen-kaksikko siirtyi kilpailussa toiseksi kahden kierroksen ajon jälkeen ja nipisti seuraavien kierrosten aikana kilpaa johtaneen Reevesin eron puoleen sekuntiin.

”Varvattavat sotkivat”

Kilpailun osittainen ratkaisu nähtiin jo puolivälissä, kun ensimmäinen varvattavien rypäs tuli kärkiparin eteen.

– Varvattavat sotki pahasti. Heidän kanssaan piti olla varovainen. Reeves pääsi aina niissä tilanteissa karkuun ja se teki ajamisesta pumppaavaa, kun välillä piti ajaa vähän riskillä häntä kiinni. Jossain kohdin Reeves oli nopeampi ja jossain me. Meidän pyörä on tällä hetkellä ehkäpä radan nopein, kiitteli Päivärinta, joka sai kilpailuun uuden tehdasviritteisen BMW-moottorin, jonka sääntöjen mukaisuus tuli tarkistettua kilpailun jälkitarkastuksessa.

Reeves repäisi kierroksella ohitettavien vuoksi parhaimmillaan neljän sekunnin kaulan suomalaispariin, Nämä erot Päivärinta repi aina kiinni muutaman kierroksen aikana. Kilpailun loppukierrokset kärkipari pujotteli varvattavien joukossa ja voittokamppailu huipentui loppusuoralle, johon Reeves ja Päivärinta kaasuttivat rintarinnan.

– Ei vaan mahduttu enää ohi. Se on tuo viimeinen shikaani ahdas sivuvaunuille. Loppusuoralla pääsin puristamaan rinnalle, mutten ihan ohi, kuvaili Päivärinta kisan ratkaisuhetkiä.

– Pääasia oli, että Schlosser jäi ajamalla. Se oli yllätys, sillä uskoin sveitsiläisen olevan vahvempi. Yllättävän kauas jää muutkin.

Kakkostilan myötä ansaitut 20 MM-pistettä kohottivat Päivärinta/Kainulainen-parin pistesaldon 121 pisteeseen ja sarjajohdon 26 pinnaan, sillä ennen Hollannin kilpailua toisena ollut ranskalaispari Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau jätettiin Assenissa viidenneksi.

Itse asiassa ranskalaiset tipahtivat sarjassa kolmanneksi kun päivän startissa kolmospallille kivunnut sveitsiläiskaksikko Markus Schlosser/Thomas Hofer ohitti heidät pisteellä. Reeves/Cluze duo on sarjassa neljäntenä 89 pisteellään.

Superside WC-sarja jatkuu elokuun lopulla Saksan Oscherlebenissä ajettavilla kahdella MM-startilla. Sarjan ratkaisut nähdään viimeistään päätöskilpailussa ison Britannian Doningtonissa syyskuun lopulla.

Assen, Hollanti:
Superside WC-sarja 4/6 osakilpailuviikonloppu, tulokset:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Yamaha 17 kierrosta 29:33.074. 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW +0.054, 3. Markus Schlosser/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-BMW +10.160, 4. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki +26.614, 5. Sebastian Dalannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki +33.362.