MM-kärki Päivärinta hakee täysi höyry päällä voittoa Assenista

Sivuvaunujen MM-sarjaa johtava keravalainen, jonka menoa tasapainottaa sveitsiläinen purkkiorja Adolf Hänni, pyrkii vankistamaan asemiaan tutulla ja mieleisellä radalla.

– Me on aina oltu nopeita Assenissa. Rata sopii minulle, siellä on paljon eri vaihtoehtoja ajolinjoissa. Pitää vaan saada täysi höyry päälle jo heti alusta, ounastelee Päivärinta viitaten siihen tosiseikkaan, että sivuvaunujen ajoaika on puristettu minimiin.

Assenin Circuit van Drenthe, eli ”ratamoottoripyöräilyn katedraaliksi” luonnehditulla radalla ajetaan viikonloppuna juhlavissa merkeissä, sillä vuorossa on radan 83-vuotisen historian 65. MM-sarjan kilpailu.

MotoGP-luokkien täytelähdöksi hyväksytty sivuvaunujen luokka on aikataulullisesti sovitettu ahtaisiin rakosiin. Vapaita harjoituksia ei kolmipyöräisillä ole. Lähtöpaikat ratkotaan torstai-iltana kahden 20 minuuttisen aika-ajo session perusteella. Varsinainen 16 kierroksen kilpailu ajetaan perjantai-iltana.

Suomalaispilotti arvelee pahimmaksi vastustajakseen sarjakakkosen, saksalaisen Jörg Steinhausenin.

– Steinhausen on Assenissa kova pala, sillä hänellä on kulkevampi laite kuin meillä, mutta kaverilla ei ole tästä radasta kokemuksia. Meidän pitää vain keskittyä tekemisiimme ja yrittää voittaa kisa ja repiä lisää piste-eroa, sillä kautta on edessä vielä paljon, tuumailee keravalainen.

Päivärinnalla on kolmen osakilpailun jälkeen koossa 70 pistettä, eli yhdeksän Steinhausenia enemmän. Sarjan toinen suomalalaispari Petri Makkula/Timo Karttiala on neljäntenä 33 pisteellä. Sivuvaunuluokan MM-sarja kattaa kahdeksan osakilpailuviikonloppua.
 

Uusin numero