MM-kärki Päivärinnalla on edessä helteisen kiireinen kisaviikko

MM-sarjaa avauskilpailun voiton ansiosta johtava Päivärinta uskoo viikon sisään ajettavien kolmen kisastartin olevan tärkeässä roolissa sarjan lopputulosta ajateltaessa.

– Joku voi jo repäistä hyvän eron, tai sitten ollaan kaikki yhdessä nipussa. Joka tapauksessa seuraavat kolme starttia ratkaisevat paljon, uskoo Team Suzuki Finlandin pilotti.

Tulevan viikonlopun kisa-areena Hungaroring on Päivärinnalle tuttu muutamien vuosien takaa. Tilanne on kuitenkin erilainen aikaisempiin unkarivierailuihin verraten, sillä Päivärinnan ohjaama LCR-Suzuki kiitää Hungaroringin rataa ensimmäistä kertaa sveitsiläisen Adolf Hännin tasapainoittamana.

Hännikin tuntee unkarilaisradan, mutta on nyt ensimmäistä kertaa suomalaiskyydissä. Vaikka rata on ennestään tuttu, ei Päivärinta usko siitä olevan heille etua.

– Uudelleen se on opeteltava ja linjat haettava. Ei meillä ole aikaisemmasta etua. Samalla viivalla ollaan kuin muutkin. Se, mikä tulee olemaan merkityksellistä on se, että ennustellaan helteistä keliä ja se on uutta tänä vuonna, varsinkin kun meillä on käytössä uusi rengasmerkki, pähkäilee Päivärinta ja kaavailee taktiikkaa.

– Kisassa ajetaan melkein 80 kilsaa ja jos sääennusteet toteutuu, niin lämpöjen kanssa tulee ongelmia. Ei voi koko ajan vetää täysillä ja joutuu passailemaan. Mikäli aikoo pärjätä on oltava startissa hereillä, ketään ei saa päästää karkuun.

Päivärinta starttaa Unkarin kilpailuun luottavaisin mielin, sillä kaksikko on saanut alleen tarpeellisia harjoituskilometrejä. Myös ajetut testit lupaavat hyvää.

Hungaroringillä ajetaan aika-ajot lauantaina alkuillasta ja varsinainen 18 kierrosta käsittävä MM-startti sunnuntaina iltapäivällä.
 

Uusin numero