MM-kärki Marquez opetteli Laguna Secan radan kärkivauhdissa

Viime sunnuntaina Saksassa MM-johtoon siirtynyt kuninkuusluokan tulokaskuljettaja Marquez kilpailee ensimmäistä kertaa Lagunassa.

20-vuotias espanjalainen ei kainostellut, vaan ajoi toisella harjoitusjaksolla lukemat 1.22,040, jolloin olosuhteet olivat kohentuneet huomattavasti viileän harmaasta aamusta.

– Ensimmäisessä harjoituksessa oli tärkeintä pysyä tyynenä ja ottaa alku rauhallisesti. Minulle täysin uusi rata on lyhyt, kapea ja pomppuinen, joten olin kieltämättä vähän stressaantunut kaikesta minua odottaneesta työmäärästä, myönsi Marquez.

– Löysin kuitenkin toisessa harjoituksessa hyvän rytmin, nautin ajamisesta ja sain päälle kelpo vauhdin, joka ei tosiaankaan ollut lainkaan huono. Olen tyytyväinen, myhäili Marquez.

Toiseksi Hondan LCR-tiimin pyörällään kiirehtinyt Stefan Bradl jäi Marquezista 0,229 sekuntia. Ducatin Andrea Dovizioso säväytti kolmannella sijalla 15 tuhannesosaa Bradlin takana.

Seuraaville sijoille Yamaha-pyörillä sivalsivat Valentino Rossi, Cal Crutchlow ja Jorge Lorenzo. Kaikki jäivät runsaat neljä kymmenystä kärkiajasta.

Lorenzo ja Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa olivat solisluuvammojen vuoksi sivussa viime sunnuntaina Sachsenringiltä. Lorenzo palasi baanalle heti Laguna Secan ensimmäisessä treenissä, jonka Pedrosa päätti vielä jättää väliin sääolosuhteiden vuoksi.

– Jokainen kierros tuntui paremmalta ja paremmalta, mutta kyllähän tuossa vasemmassa olkapäässä on edelleen kipua. Varsinkin jarrutuksissa on välillä vaikeaa. Se oli toisaalta positiivista, että pystyin ajamaan ilman särkylääkettä. Tilanne helpottuu, kun ne otetaan käyttöön, vihjasi Lorenzo.

– Pyörä toimii hienosti ja vaikka hävisinkin kymmenyksiä muutamissa jarrupaikoissa, niin kaikki vaikuttaa aikalailla hyvältä fyysinen kuntoni huomioon ottaen, jatkoi Lorenzo.

Pedrosan paluu nähtiin jälkimmäisellä harjoitusjaksolla, jolla hän ajoi 11:nneksi 1,089 sekuntia Marquezista.

– Oli vaikeaa ajaa tässä kunnossa, mutta osasin odottaa sitä. Nyt ei auta muuta kuin levätä ja kerätä voimia, jotta voin kohdata kivut uudelleen. Jos ja kun ollaan realisteja, niin ei minulla ole täällä mahdollisuuksia voittoon, eikä ehkä podiumillekaan. Kyse on puolustaistelusta, jossa pyrin minimoimaan piste-eron kilpakumppaneihin nähden, Pedrosa viittasi ensisijaisesti Marquezin ja Lorenzon puoleen.

USA:n GP:n aika-ajot ajetaan Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Laguna Seca, USA.
MotoGP-luokan 9/18 MM-osakilpailun kahden ensimmäisen harjoituksen parhaat ajat:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 1.22,040    
  2. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,229
  3. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 0,244
  4. Valentino Rossi Italia, Yamaha Factory Racing + 0,306
  5. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,417
  6. Jorge Lorenzio Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,427
  7. Aleix Espargaro Espanja, Power Electronics Aspar ART + 0,491
  8. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 0,499
  9. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 0,693
10. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,727
11. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 1,089
12. Hector Barbera Espanja, Avintia Blusens     FTR + 1,118
13. Randy de Puniet Ranska, Power Electronics Aspar ART + 1,397
14. Alex de Angelis San Marino, Ignite Pramac Racing Ducati + 1,933
15. Danilo Petrucci Italia, Came IodaRacing Project Ioda-Suter + 2,007

Uusin numero