MM-kärki Hermusta odottavat yötyöt Latinan osakilpailussa

Supermoton MM- ja EM-sarjan seitsemän osakilpailua kattavassa sarjassa ajetaan tällä kaudella peräti neljä kisaa Italian maaperällä. Promoottori Youthstream on näin ollen päättänyt pitää mielenkiinnon yllä saapasmaassa myös katsojien taholta siirtämällä Latinan kisan tapahtumat iltaan ja osittain yöhön.

Latinan MM-osakilpailun ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina illalla. Aika-ajot ajoittuvat lauantaina iltapäivään ja kisaerät samaan iltaan. MM-erät käynnistyvät Latinassa lauantaina klo 21.00 ja 23.15 sikäläistä aikaa. Latinassa kisataan siis normaalista sunnuntairytmistä poiketen jo lauantaina.

Youthstreamin mukaan he halusivat kokeilla jotain uutta ja järjestää GP:n iltamyöhään nimenomaan yleisön houkuttelemiseksi. Youthstream vakuuttaa, että valmiudet vaadittavaan lisävalaistukseen ovat taatut.

Keinovaloissa ajettavat kaksipyöräisten arvokilpailut eivät ole sinällään mitään uutta. MotoGP-sarjan MM-kauden avauspisteistä on ajettu jo useamman vuoden ajan Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa.

Ensi viikonvaihteeksi Hyvinkäälle saapuvan motocrossin MX1- ja MX2-luokkien MM-sarja teki vastaavan debyyttinsä tämän kauden alkajaisiksi. Yhteensä 17 osakilpailua kattavan kauden ensimmäiset pisteet olivat jaossa iltavalaistuksessa Losailin kupeen rakennetulla motocrossradalla.

Supermoton MM- ja EM-sarjojen kauden 5/7 osakilpailun aikataulu Latinan radalla Italiassa 12.-13.7.:
http://www.speedweek.com/downloads/2013%20S1-ES2%20Timetable%20con%20gara%20aggiuntiva%20Latina.pdf

Uusin numero