MM-hopea Remeksen hyppysissä – Seistola kiinni pronssissa

Molemmat päätyivät lauantain kisassa luokissaan heille vaatimattomasti viidenneksi, mutta mikä tässä vaiheessa tärkeintä, lähimmät uhkaajat jäivät taakse.

TM:llä kilpaileva Remes lähti MM-huipennukseen ja hopeataisteluun espanjalainen KTM-kuljettaja Cristobal Guerrero ainoana uhkaajanaan. Guerro koki kuitenkin lauantaina kohtalokkaan takaiskun jäämällä keskeytyksen jäljiltä nollille. Remeksellä on nyt 12 pisteen etu puolellaan.

– Guerrerolta murtui tiettävästi pikkusormi. Viimeisten tietojen mukaan hän pyrkii ajamaan silti sunnuntaina taistellakseen ainakin pronssista, kertoi Remes.

Remekselle riittää kauden päätöspäivänä kahdeksaskin sija hopeaan, vaikka Guerrero voittaisikin. Remes ei kuitenkaan suostu juhlimaan hopeaa etuajassa.

– Yksi päivä on vielä ajamatta. Katsotaan sitä tilannetta sitten sunnuntaina illalla.

Pikkuluokan voittoon paineli mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa varmistanut ranskalainen Christophe Nambotin. KTM:ää käskyttävä ranskalainen oli kotiyleisönsä edessä täysin omaa luokkaansa kukistamalla toiseksi sijoittuneen, Shercolla kisaavan maanmiehensä Jeremy Tarrouxin lähes 1.13 minuutilla.

Remes jäi voittajasta 1.38,67.

– Ei mitään erikoista, mitä nyt kaaduin kertaalleen. Ei vain ollut minun päiväni. Se oli enemmän sellaista ajelua ilman riittävää aggressiivisuutta, summasi Remes.

Seistolan on pidettävä
Correia yhä takanaan

Shercoa kuskaava Seistola vääntää isossa luokassa himmeimmästä mitalista tiukasti portugalilaisen Beta-kuljettaja Luis Correian kanssa.

Correia jäi lauantaina 12:nneksi, joten Seistolalla on plakkarissaan kolme pistettä Correiaa enemmän. Husqvarna-kuski Matthias Bellino pitää tosin yhä kolmatta sijaa kymmenen pistettä Seistolaa edellä, mutta ranskalaisen kausi päättyi jo kesällä vaikeaan polvivammaan.

– Sunnuntaina on ajettava viiden joukkoon ja pidettävä Correia takana. Sen se MM-pronssia vaatii, alleviivaa Seistola.

E3-luokan mestaruus on KTM-tiimikaverusten, eli loukkaantumisen jäljiltä hyvään iskuun toipuneen Matthew Phillipsin ja espanjalaisen Ivan Cervantesin välinen kauppa.

Phillips nappasi lauantaina nimiinsä äärimmäisen tärkeä voiton kukistamalla toiseksi sijoittuneen Cervantesin 7,59 sekunnilla. Se merkitsi samalla sitä, että pistetilanne on 214-200 Phillipsin eduksi.

Seistolan vauhti on sekin Brioudessa kelpo tasolla. Hän hävisi Phillipsille 38,89 sekuntia.

E2-luokan mestaruus ratkesi jo edellisessä osakilpailussa ranskalaisen Pierre Renetin eduksi. Renet ajoi Husqvarnallaan Briouden avauspäivänä paineitta luokkavoittoon 1,32 minuutin marginaalilla italialaiseen Honda-kuljettaja Alex Salviniin.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/
 

Uusin numero