MM-endurolle jobinpostia Brasiliasta

Katseet ja ponnistelut on päätetty Brasiliassa suunnata jo vuoden 2016 osakilpailun järjestämiseen, josta CBM:llä on alustava sopimus sarjan promoottorin ABC Communicationin kanssa.

– Emme valitettavasti löytäneet riittävästi taloudellista tukea tämän vuoden kisan järjestämiselle. Haluamme tehdä kilpailusta ison ja yhden maailman parhaimmasta. Koska se ei onnistunut tänä vuonna, niin käynnistämme työt ensi vuotta varten, Mauricio Brandao toteaa CBM:n tiedotteessa.

Brasiliassa taistellaan silti jo tänä vuonna enduron MM-pisteistä. Kyse on reilun viikon päästä Helsingissä vierailevasta Superenduron MM-sarjasta. Superenduron kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan 28. helmikuuta Belo Horizontessa.

Mistä löytyy mahdollinen
korvaava kisaisäntä?

ABC ja kansainvälinen moottoriliitto FIM eivät ole vielä tiedottaneet, millaisia seuraamuksia Brasilian peruuntuneella MM-osakilpailulla on.

Kisalle etsitään korvaajaa, mikä ei ole tietenkään mikään helppo rasti nykyisessä tilanteessa. Mikäli korvaavan kisan järjestäjää ei löydy, niin MM-sarja typistyy seitsemän kisaviikonvaihteen mittaiseksi.

Tässä vaiheessa on jo onneksi täysin täysin varmaa, että alkuperäisessä kalenterissa kauden toiseksi osakilpailuksi sijoitettu ja 18.-19. huhtikuuta ajettavaksi ajoitettu Chilen Talca pitää pintansa.

Talcassa on taottu MM-pisteitä jo kausilla 2012 ja 2013, jolloin se käynnisti sarjan kahdella Etelä-Amerikan osakilpailulla yhdessä myös Sixi-isäntänä toimineen Argentiinan San Juanin kanssa.

Tulevan kauden ensimmäinen Euroopan osakilpailu ajetaan 16.-17. toukokuuta Portugalin Gouveiassa. Chilen ja Portugalin lisäksi muut järjestäjämaat ovat Espanja, Kreikka, Italia, Belgia ja Ranska.

Heinolan Moottorikerho on järjestänyt kaksi viimeisintä Suomen MM-osakilpailua vuosina 2012 ja 2014.

Uusin numero