MM-enduroa ajetaan juhannuksena Romanian sijaan Kreikassa

Muutos koskee juhannuksen aikoihin, eli 22.-23. kesäkuuta ajettavaa kauden toiseksi viimeistä osakilpailuviikonvaihdetta.

Se oli määrä ajaa Romanian Buzaussa, joka kuitenkin vaihtoi viimeisessä kalanteriversiossa paikkaa Kreikan Kastorian kanssa. Kastoria isännöi näin ollen tänä vuonna jo poikkeuksellisen aikaisessa vaihessa ajettavaa toiseksi viimeistä MM-viikonvaihdetta ja Buzau puolestaan vastaa järjestelyistä 15.-16. kesäkuuta.

MM-sarjassa ajetaan alkavalla kaudella yhteensä 14, eli kaksi kisapäivää totuttua vähemmän. Tämä johtuu siitä, että ISDE sijoittuu Sardiniaan ja näin ollen perinteikäs Italia ei ole järjestämässä henkilökohtaisen MM-sarjan osakilpailua.

Italian paikan oli määrä ottaa Andorra, joka pyyhittiin kuitenkin nopealla aikataululla jo toisesta kalenteriversiosta.

MM-kausi käynnistyy viime vuoden tapaan Etelä-Amerikan kiertueella Chilessä ja Argentiinassa. Talcassa kamppaillaan arvopisteistä 16.-17. maaliskuuta ja San Juanissa tästä viikkoa myöhemmin.

Seuraavat osakilpailut ajetaan Espanjassa ja Portugalissa toukokuussa. Kausi pistetään perinteisesti pakettiin Ranskassa. St Flour isännöi päätösviikonvaihdetta 7.-8. syyskuuta. Kuuden päivän mittainen MM-joukkuekilpailu puolestaan käynnistyy 30. syyskuuta.

Neljä suomalaiskuljettajaa ajaa alkavalla kaudella täysipainoisen MM-sarjan. Juha Salminen (Husqvarna), Matti Seistola (Husqvarna) ja Eero Remes (TM) kilpailevat E1- ja Marko Tarkkala (Honda) E3-luokassa. E2-luokka on vailla suomalaisedustusta.

Salminen vastasi viime kaudella ainoasta suomalaismitalista pokkaamalla MM-pronssia E2:ssa. Vuonna 2011 Salminen voitti mestaruuden E1:ssä, jossa Remes ajoi silloin hopeaa ja Seistola pronssia.

Enduron MM-sarjan kauden 2013 lopullinen kilpailukalenteri:
16.-17.3. Talca, Chile
23.-24.3. San Juan, Argentina
11.-12.5. Puerto Lumbreras, Espanja
18.-19.5. Torres Vedras, Portugali
15.-16.6. Buzau, Romania
22.-23.6. Kastoria, Kreikka
7.-8.9. St Flour, Ranska

Uusin numero