Mitä yhteistä on Marc Márquezilla, Ayrton Sennalla ja Martina Navrátiloválla?

MM-taulukon kärjessä MotoGP-luokassa oleva Marc Márquez on ollut voittoisa kahdeksana perättäisenä vuotena Saksan Sachsenringillä. Se on saavutus, mitä on vaikea toistaa. Vain harvaa muiden lajien mestareita voidaan verrata Marcin saavutuksiin.

Márquez voitti Aki Ajon johtamassa Ajo Motorsport –tiimissä Sachsenringillä 125-kuutioisten luokan vuonna 2010.

Sitten Marc Márquez rutisti perättäisinä kausina voitot Moto2-luokassa ja sen jälkeen Repsol Honda –tallin kuljettaja on noussut MotoGP-luokan ykköskorokkeelle viisi kertaa Sachsenringillä. Nyt Márquez jahtaa uutta voittoa Saksan GP:ssä sunnuntaina 15. heinäkuuta.

Espanjalaisen saavutuksiin voidaan rinnastaa tenniksen huippupelaaja Martina Navrátilován kuusi perättäistä Wimbledonin kaksinpelin voittoa vuosina 1982-1987. Navrátilová on tsekkilähtöinen USA:n kansalainen.

Mallorcalta kotoisin oleva Rafa Nadal on noussut myös tenniksen historiankirjoihin voittaessaan kahdeksana vuotena peräkkäin Monte Carlon Master 1000 –turnauksen vuosina 2005-2012.

Formula ykkösten legenda Ayrton Senna voitti urallaan viisi kertaa peräkkäin legendaarisen Monaco Grand Prix –kilpailun.
 

Uusin numero