Mitä Qatarin ensimmäinen päivä kertoi?

Kuninkuusluokassa MotoGP on viivalla tällä kaudella 24 kuljettajaa. Heistä peräti puolet on maailmanmestareita. Luokan kuljettajista 21 ajajaa on noussut aikaisemmin luokissaan palkintopallille.
Tekniikaltaan kaikki 24 MotoGP-pyörää ovat tasavertaisia, sillä käytännössä tehdaspyörät ja satelliittitiimien kalusto eivät paljoa eroa toisistaan.

Kaikki tämä näkyi Losailin tuloslistalla perjantaina. Nopeimman Andrea Dovizioson (Ducati GP18) ja sijalla 14. olevan Jack Millerin (Ducati GP17) aikaeroa oli vajaat sekunti.
Moto2-luokassa avauspäivän nopeimman ajan kirjautti Espanjan Alex Marquez. (Kalex) Luokan kovaa tasoa ja myös tekniikan samankaltaisuutta kuvaa se, että aikalistalla sijalla 19. oleva Bo Bendsnayder (Tech 3) jäi kärkiajasta vain reilun sekunnin.  Ajo Motorsportin KTM-kuljettaja Miguel Oliveira (6:s)  oli vajaat 1,8 kymmenystä jäljessä.
Perinteisesti Moto3-luokka on ollut kaikkein tasaisin. Nyt siinä oli yllättävän suuret erot. Ennakkosuosikki Jorge Martin (Honda) oli nopein ja jo kuudentena oleva Andrea Migno (KTM) jäi Martinille lähes puolitoista sekuntia.
 

Uusin numero