Mitä mitä? Prätkäala hakee uusia työntekijöitä myös syksyllä

Moottoripyöräalalla on totuttu, että vapaita työpaikkoja on tarjolla keväällä sesongin alkaessa. Tilanne on muuttunut, ja esimerkiksi näin lokakuussa on tarjolla useitakin vapaita paikkoja alalla. 

Kausityövoiman palkkaaminen moottoripyöräalalle ei ole enää nykyisin kovin yksinkertaista, sillä tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää perehdytystä, koulutusta ja itse työn kautta hankittua kokemusta. Näin ollen kevättalvella palkattava henkilö ei ehdi sesongin alkuun mennessä hankkia riittäviä valmiuksia eri tehtävien hoitamiseen. Moottoripyörämyyjältä vaaditaan valmistajan/maahantuojan järjestelmien tuntemusta, elektroniikan määrän lisääntyminen asettaa lisävaatimuksia huoltohenkilöstölle ja lähes jokaisessa tehtävässä vaaditaan myös englannin kielen jonkinasteista osaamista. Tästä kaikesta seuraa, että hyvistä työntekijöistä halutaan pitää kiinni ja työllistää heidät ympärivuotisesti. 

Lokakuun loppupuolella Yamahalla on vapaana teknisen asiantuntijan paikka ja esimerkiksi mol.fi -sivustolla on Biketeamin ilmoitus, jossa haetaan Pirkkalan liikkeeseen (Biketeam Tampere) moottoripyörämyyjää. 

– Meillä on tällä hetkellä useitakin vapaita paikkoja. Nopeasti laskien palkkaisin heti kahdeksan henkeä lisää, jos vaan sopivia työntekijöitä olisi tarjolla. Eikä tämä johdu henkilökunnan vaihtuvuudesta, vaan kasvavasta tarpeesta, sanoo Biketeamin Tomi Kurkilahti.

Yamaha, tekninen asiantuntija

Yamaha Motor etsii teknistä asiantuntijaa nykyisen henkilön siirtyessä sisäisesti uusiin tehtäviin. Tehtävänä on toimia jälleenmyyjien ja myynnin (moottoripyörät, mopot, ATV:t, moottorikelkat ja golf-autot) teknisenä tukena sekä vastata jälleenmyyjien teknisestä koulutuksesta. Vastuulle kuuluu myös tekninen dokumentointi, laitteiden takuuasiat ja huoltokutsut. Tehtävän hoitaminen edellyttää yhteydenpitoa Euroopan pääkonttorin Amsterdamin sekä Japanin tehtaan kanssa. Valittavalta vaaditaan teknistä koulutusta ja vähintään kymmenen vuoden kokemusta. Tietämystä sähköajoneuvosta pidetään hakijalle etuna. 

Lue tehtävästä lisää, ja lähetä hakemuksesi 25.10. mennessä palkkatoivomuksella:

Yamaha, tekninen asiantuntija

Biketeam, useita avoimia paikkoja

Vantaan toimipiste:

Huoltomiehen tehtävät: 2-3 vapaata paikkaa

Huollon vastaanottaja: 1 paikka

Toimistotyöntekijä (kirjanpito, laskutus, reskontrat ym): 1 paikka

Tampereen (Pirkkala) toimipiste:

Moottoripyörämyyjä: 2 vapaata paikkaa

Huollon vastaanottaja: 1 paikka

Raision toimipiste:

Ajovaruste-/varaosamyyjä: 1 paikka

Osa Biketeamin avoimista paikoista voidaan täyttää kausityöntekijöillä, jos hakijalla esimerkiksi on opiskelut kesken. Lähtökohtaisesti tarjolla on kuitenkin vakituisia työpaikkoja. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Biketeamin myymälään jossa hakemasi paikka on vapaana.

Uusin numero