Miska Aaltosella voitokas comeback

Kummassakin MXV40-luokan erässä kärkikaksikko oli hyvin nopeasti selvillä, Kimmo Sten veti letkaa ja Aaltonen roikkui kannassa. Jo ensimmäisessä erässä kuitenkin näytti, että Aaltonen ei niinkään roikkunut, vaan päin vastoin jarrutteli menoaan aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti. Sten jäi erävoittajasta kuitenkin vain noin puolisen sekuntia.

Toisessa erässä Aaltonen passaili aina viimeiselle kierrokselle asti ennen ohitusta. Aivan viimeisen kierroksen loppumetreillä kakkoseksi jäänyt Sten vielä kaatui todella rajusti, mutta ajoi kuitenkin maaliin eräkakkosena, kun kärkikaksikko oli jälleen aivan omilla teillään.

Erien kolmos- ja nelossijat tasattiin Jari Nurmisen ja Ari Korhosen välillä, joten sarja-avauksen perusteella pronssisijasta voi hyvinkin tulla tiukka kamppailu.

"Tosiveteraaneissa", eli luokassa MXV50 kummankin erän kärkikolmikko oli selvääkin selvempää. Kari Rantanen jatkaa luokan kuninkaana, avauserän voittomarginaali oli puolisen minuuttia ja toisen yli minuutti. Mauri Mäkinen oli käytännössä yhtä selvästi toinen molemmissa erissä. Antti Paasonen puolestaan ajoi kummankin erän kolmoseksi selvällä erolla kärkikolmikon ulkopuolelle jätettyihin.

Tällä kaudella Veteraanien kanssa samoina kisapäivinä ajetaan naisten luokan, eli MXD:n MX-Liigaa. Daameissa jatkui muutaman viime kauden ajalta tuttu meno kärjessä, Sanna Kärkkäinen kuittasi erävoitot suvereenein suorituksin. Ria Virtanen oli kummassakin erässä toinen.

Virtasen kanssa naisten MM-sarjan vauhdin keväällä kokeillut Jutta Lukkari jäi ensimmäisen erän viidenneksi avauskierroksen kompurointien jälkeen, mutta toisen erän kolmossija takasi hänelle päivän ja sarjatilanteen kolmossijan. Ensimmäisen erän kolmanneksi ajanut Hanna Mertsalmi joutui jättämään toisen erän kesken teknisen vian vuoksi.

Päivän kansallisena kisaluokkana ajettiin MX125, jossa isäntäseuran Mika Tamminen oli harvinaisen tyly isäntä voittamalla molemmat erät vieraiden nenän edestä.

Sunnuntaina Jämsässä ajetaan MX2-luokan SM- ja MXC/A-luokan Suomen Cup sarja-avaukset.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=774670
(sarjapisteet linkistä "championship")

Uusin numero