Mikään ei ole ikuista: Hollannin TT ajetaan viimeistä kertaa lauantaina

Hollannin TT on ainoa osakilpailu, joka on ollut yhtäjaksoisesti mukana MM-sarjassa sen perustamisvuodesta 1949 lähtien.

Hollannin TT:n yhtenä tavaramerkkinä on ollut iät ja ajat poikkeuksellinen kilpailupäivä, joka on ajoitettu kesäkuun viimeiseen lauantaihin.

Markkinavoimat pakottavat kuitenkin pitkien perinteiden murtamisen ja kisajärjestät ovat päätöksensä tehneet: Hollannin TT ajetaan tänä vuonna viimeistä kertaa lauantaina.

– Päätös siirtää kilpailu sunnuntaille perustuu välttämättömyyteen. Vain sillä tavoin voimme lisätä tapahtuman kävijämäärää, todetaan järjestäjien tiedotteessa.

Ensi vuonna MotoGP-sarjan kaikki MM-osakilpailut ajetaan perjantai-sunnuntai -kaavalla.

– Huippu-urheilutapahtumissa sunnuntai on houkuttelevampi kuin lauantai myös median osalta. Hollannin TT tulee hyötymään sunnuntain myötä varmasti myös tästä.

Järjestäjät pyrkivät silti pitämään parhaansa mukaan kiinni upeista perinteistä.

– Kilpailu tullaan ajamaan jatkossakin kesäkuun viimeisenä viikonvaihteena. Pidämme siten yllä vanhaa perinnettä modernilla vivahteella.

Assenissa on meneillään parhaillaan kauden kahdeksas MM-osakilpailuviikonloppu. Tänään aamupäivällä jatketaan harjoituksilla ja iltapäivällä vuorossa ovat aika-ajot.

Uusin numero