Mika Kalliota kutsuvan KTM:n MotoGP-pyörä debytoi radalla

Moto2-luokan MM-kauden ensin loppuun ajavaa Kalliota ei nähty vielä KTM RC16-pyörän puikoissa. Ensi vuoden GP-näyttämön Red Bull Ringin rataa Itävallassa kiersi saksalainen testikuljettaja Alex Hoffman.

Hoffman urakoi Red Bull Ringilla kolme työntäyteistä päivää. KTM:n tiedotteen mukaan seuraava testisessio on suunniteltu vielä tämän vuoden puolelle, jolloin myös Kallio nähtäisiin ensimmäistä kertaa uutukaisen kehitystyössä mukana.

– Torstai oli erittäin tunteikas päivä paitsi minulle, myös koko yhtiölle. Uskon, että se oli sitä myös monille KTM-faneille Itävallassa ja ympäri maailmaa, toteaa KTM:n kilpailutoimenjohtaja Pit Beirer.

– Tämä oli erittäin merkittävä askel projektissamme. Iso kiitos Alexille ja koko tiimille erinomaisesta suorituksesta. Palaute ja se, että pystyimme ajamaan jo nyt erittäin monta kierrosta ilman ongelmia antaa meille paljon motivaatiota seuraaville askelille tällä pitkällä matkalla kohti MotoGP-luokkaa kaudella 2017, jatkaa Beirer.

Projektin tekninen päällikkö Sebastian Risse oli hänkin syystäkin huojentunut mies.

– Tiimillä oli tietenkin paljon jännitystä ja painetta päällä, koska tämä roll out-testi toteutettiin suunniteltua aikaisemmin. Fakta on kuitenkin se, että kaikki sujui niin hyvin kuin mahdollista ja keräämämme data saa meidät varsin positiivisiksi.

MotoGP-luokassa takavuosina kilpaillut Hoffman oli tyytyväinen kokemaansa.

– Kunnioitan KTM:ää suuresti siitä, mitä he ovat saaneet aikaan jo näin lyhyessä ajassa. Iloiset ilmeet minun ja kaikkien muiden kasvoilla kertovat kaiken.

Uusin numero