Mika Kallion tavoitteena on olla nopein KTM-kuljettaja Saksan GP:ssä

Mika Kallio (kuva: Heidi Koivunen)

Mika Kallio puhkuu intoa päästessään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimiin MotoGP-kilpurin sarvissa. Kallio ajaa tulevana viikonloppuna villillä kortilla Saksan Sachenringin MotoGP-osakilpailun ja tavoitteet ovat selkeät. Suomalaisen pitää olla paras KTM-kuljettaja.

-Muihin kuljettajiin on hiukan vaikea verrata, mutta onhan se selvää, että oman tiimin kuljettajista pitäisi olla nopein, Kallio naureskelee Sacheringin sateisella varikolla.
KTM:n tehdastiimin testikuljettajana toimiva Kallio myöntää tunteneensa hienoisen hyvänolon tunteen astellessaan varikolle kisakuskin roolissa.


-Olihan se mukava tunne tulla tänne ja nähdä varikko täynnä porukkaa. Normaalisti sitä ajaa yksin ja testaa kalustoa, joten todella mahtava homma palata tositoimiin. Ei tätä sen enempää jännitä, mutta mukava pieni kutina tästä syntyy. Sellainen peruskisajännitys. Se on hyvästä.
KTM-talli ei ole asettanut Kalliolle mitään tavoitteita, mutta selvää on se, että maaliin pitäisi ajaa. Kallio haluaa kuitenkin näyttää vauhtinsa, joten riskejä ei välttämättä kaihdeta.
-Aina olisi hyvä päästä maaliin, mutta jos tulen viimeisenä ruutulipulle, ei sekään oikein miellytä. Kyllä sitä pienellä riskillä voidaan ajaa ja yrittää nousta tuloslistalla ylöspäin. Täytyyhän sitä näyttää, että vauhtia löytyy.
34-vuotias Kallio on kokenut kuljettaja, jolla meriittejä riittää. Tuloksia on syntynyt 14 täyden MM-kauden aikana 16 voiton, 49 palkintopallisijoituksen ja neljän MM-mitalin verran. Viimeisen täyden MM-kauden Kallio ajoi Moto2-luokassa 2015, MotoGP-luokassa hän ajoi vuosina 2009 ja 2010. Viime vuonna Kallio osallistui kauden viimeiseen osakilpailuun Espanjan Valenciassa villillä kortilla.
-Vaikka MotoGP:ssä on koko ajan nuorempia ja nuorempia kuljettajia, uskon omiin mahdollisuuksiini. Ehdottomasti haluan vielä kilpaa ja se on tavoitteeni tulevaisuudessa, Kallio toteaa.
Epävakaiset sääolosuhteet yhdistettynä uuteen asfalttiin tekevät Saksan viikonlopusta haastavan. Kallio valitsi KTM-pyöräänsä rungon, jolla hän on ajanut aikaisemmin, mutta rengasvalinnat teettävät varsinkin ensimmäisenä päivänä töitä.
-Renkaita täytyy testata perjantaina, sillä radalla on uusi pinta, mutta pyörän säädöissä päädyin tuttuun ja turvalliseen, vaikka meillä on jo uusikin runko käytössä. Haluan keskittyä ajamiseen ja saada sitä kautta hyvän tuloksen. Meillä on aika selkeät suunnitelmat kisaviikonloppuun, Kallio sanoo.
MotoGP-luokan ensimmäiset harjoitukset ajetaan perjantaina, kilpailu starttaa sunnuntaina kolmelta Suomen aikaa.

Uusin numero