Mika Kallion kuusi villin kortin kisaa kaudelle 2018 sai vahvistuksen


GP-komissio on vahvistanut, että ”tulokastallit” Aprilia ja KTM saavat ensi vuonna ajaa kuusi villin kortin kisaa MotoGP-sarjassa, kun muille talleille sallitaan vain kolme villin kortin kisaa.

Päätös merkitsee, että Mika Kallion kilpailukalenterissa nämä kaikki kuusi kilpailua tulevat olemaan, sillä KTM-talli on jo aikaisemmin ilmoittanut ajattavansa Kalliota kuudessa kisassa jos ensi vuoden säännöt sen sallivat.

Tallit eivät saa ajaa villillä kortilla kahta MotoGP-kalenterissa peräkkäin olevaa kisaa. Säännöissä on jo tänä vuonna huomioitu Aprilia ja KTM erikseen mm. niin, että näiden kahden tallin kuljettajat saavat kauden aikana käyttää yhdeksää moottoria, kun muiden tallien kuljettajille sallitaan vain seitsemän. Kehitysvaiheessa oleville talleille sekä villin kortin kisojen suurempi määrä että moottorien suurempi määrä on tärkeää. Jatkossa se todennäköisesti ja toivottavasti tulee tarkoittamaan sitä, että kilpailu ja erot MotoGP-luokan tallien välillä tiivistyyy ja kilpailuista tulee sekä kuljettajille että katsojille entistä jännittävämpiä. Kallio tulee todennäköisesti ajamaan ensi kauden villin kortin kisat Euroopan osakilpailuissa.

Uusin numero