Mika Kallion kierrosajat säväyttävät: ”Suoritus, josta voi olla ylpeä”

– Se oli suoritus, josta voi olla ylpeä, Smith viittaa Kallion kierrosaikoihin Red Bull Ringillä.

Kallio jäi kärjestä vajaat kaksi sekuntia pitäen MotoGP-luokan nykyisistä tiimeistä Aprilian kymmenyksen turvin takanaan. Lisäksi KTM:llä saavutettiin vastaava huippunopeus (301 km/h) kuin Yamahan ja Hondan tehdaspyörälläkin.

– Tämä on juuri se syy, miksi tein sopimuksen KTM:n, enkä Aprilian kanssa, alleviivaa vielä meneillään olevan kauden Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä kilpaileva Smith.

KTM:n vahva esitys Red Bull Ringillä tuli monille yllätyksenä. Smith tosin osasi odottaa jotain tällaista, vaikka RC16-pyörän ratadebyytistä olikin vierähtänyt vasta yhdeksän kuukautta.

– Spielbergistä kantautuneet uutiset olivat kaiken kaikkiaan hyviä ja olen niistä erittäin iloinen. Osasin kuitenkin odottaa tällaista, enkä ole yllättynyt. Tiedän Pit Beirerin, Mike Leitnerin ja kaikkien muiden mukana olevien intohimon tähän projektiin.

Smithin on oltava tässä vaiheessa tietenkin lojaali nykyiselle työnantajalleen, mutta selviö on, että hän odottaa jo malttamattomana pääsyä KTM:n puikkoihin.

Se toteutuu marraskuun puolivälissä kauden perinteisesti päättävän Valencian GP:n jälkimainingeissa Ricardo Tormo-radalla. Kallio on myös luonnollisesti mukana niissä testeissä ajettuaan ensin villin kortin MM-osakilpailun Valenciassa.