Mika Kalliolle sataa suitsutusta: ”Supertyötä, hattu päästä!”

KTM-leiristä kuului syvä helpotuksen huokaus Red Bull Ringin yhteistestien jälkeen. Vain harva uskalsi odottaa, että KTM on näin hyvässä iskussa vasta yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun väkivahva RC16-pyörä oli tuotu radalle.

Päätestivastuun kantavan Kallion työmoraalia pitkin matkaa kiitellyt Leitner myöntää, että hänkin lähti, jos ei pelon sekaisin tuntein, niin ainakin perhosia vatsassaan testijaksolle, joka kokosi käytännössä koko kuninkuusluokan kerman Hondan tehdastallia lukuun ottamatta.

– Voin rehellisesti sanoa, että en tiennyt, kuinka paljon tulemme jäämään kärjestä. Ero olisi voinut olla viisikin sekuntia. Kallio kuitenkin puristi sen alle kahteen sekuntiin. Hän on tehnyt supertyötä, hattu päästä!, Leitner suitsuttaa suomalaista.

Ennen KTM-pestiään pitkän päivätyön Hondan Dani Pedrosan kanssa tehnyt Leitner korostaa, että täysin uuden pyörän kehittäminen on äärimmäisen vaativaa ja työlästä. Haalarihommissa mikään ei irtoa huokealla.

– Pitää myös muistaa, että Kallio tuli tähän projektiin mukaan Moto2-luokan kuljettajana. Ei ole helppoa hypätä kisakuljettajan roolista tällaiseen projektiin. Testikuljettaja painaa joskus loputtomalta tuntuvaa päivää varsinkin silloin, kun kehitys ei näytä tuovan tullessaan haluttua tulosta, Leitner kuvailee pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä vaativaa urakkaa, joka ei lopu koskaan.

”Kalliota ei ole varaa
aliarvioida Valenciassa…”

Kallion tekemä työ palkitaan 13. marraskuuta, jolloin hän ajaa villin kortin kuljettajana kauden perinteisesti päättävän Valencian GP:n Ricardo Tormo-radalla.

Sitä ennen testejä ehditään ajaa edelleen Aragonissa, Brnossa, Misanossa ja Valenciassa. Niissä Kallio saa vuorollaan rinnalleen Thomas Lüthin, Randy de Punietin ja Karel Abrahamin.

– Mitäkö odotan Mikalta Valencian GP:ssä? Ensinnäkin sitä, että pystymme ajamaan kisan ongelmitta ja saavuttamaan ruutulipun. Nousemme silloin taas tavallaan toiseen liigaan. Valenciassa ovat mukana kaikki parhaat, joiden odotetaan tietenkin olevana myös kovimpia. Kenelläkään ei ole kuitenkaan varaa aliarvioida Mika Kalliota, Leitner vinkkaa luottomiehensä suuntaan.

MotoGP-sarja palaa kesätauolta reilun viikon kuluttua Red Bull Ringillä, jossa yhteensä 18 osakilpailun mittainen kausi kääntyy jälkimmäiselle puoliskolleen. Itävallan MM-osakilpailu on samalla se estradi, jossa KTM esittelee virallisesti MotoGP-luokan projektinsa.

KTM-faneille Spielbergistä osoitettavat 10 000 katsomopaikkaa on varattu jo ajat sitten.
 

Uusin numero