Mika Kalliolle hehkutusta KTM:n MotoGP-projektin veturilta

Kallio kantaa RC16-pyörän päätestivastuun ja muut kuskit ranskalaista Randy de Punietia myöten ovat enemmänkin kokeneen suomalaisen adjutantteja.

KTM ajoi viikolla testit helteisellä Jerezin radalla Espanjassa. Kalliolle se merkitsi jo kauden kuudetta testijaksoa ja De Puniet oli tositoimissa toistamiseen KTM:n lähes trooppisiksi luonnehtimissa olosuhteissa.

– Jerez osoitti sen, että Kallio on meille erittäin hyvä testikuljettaja, alleviivaa projektia käytännön tasolla vetävä Mike Leitner.

– Ajoimme Jerezissä äärimmäisen kuumissa olosuhteissa ja se tavallaan säästi meidät testaamasta Malesiassa. Tämä oli meille varsin positiivinen testijakso, jatkaa MotoGP-luokassa aiemmin pitkän päivätyön Hondan tehdastallin kuljettajan Dani Pedrosan rinnalla tehnyt Leitner.

Projektin tekninen pomo Sebastian Risse säteilee hänkin tyytyväisyyttä.

– Pääsimme ajamaan testiä ääriolosuhteissa ja mitään suurempaa ongelmaa ei ilmennyt. Lisäksi meillä oli ensimmäistä kertaa käytössä sellaiset Michelinin renkaat, joilla GP-sarjan kuljettajat ajavat kisaolosuhteissa tällä radalla. Kierrosajat paranivat merkittävästi täällä keväällä ajettuihin testeihin verrattuna.

RC16-pyörän kanssa paiskitaan seuraavat vajaat kaksi viikkoa töitä Itävallan Munderfingissa. Radalle palataan sen jälkeen Italian Mugellossa.

Kallio saa Toscanassa rinnalleen taas uuden testikuljettajan, eli Moto2-luokassa kilpailevan sveitsiläisen Thomas Lüthin.

Uusin numero