Mika Kalliolla mainio aloitus USA:n GP:ssä

Kallio piti pitkään harjoitusten kakkossijaa hallussaan, kunnes session lopussa kolme kuljettajaa paineli Italtrans-tiimin suomalaiskuljettajan ohi.

Kärkipaikan nappasi haltuunsa Alex Rins ajalla 1.37,711, josta Kallio jäi 0,316 sekuntia.

Rinsin ja Kallion väliin tuloslistalla kiilasivat Jonas Folger, Tito Rabat ja Domi Aegerter. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin numeroin 0,070, 0,162 ja 0,220. Koko kärkiviisikko käskyttää Kalex-pyöriä.

USA:n GP:n voittoa puolustava Kallio ajoi avausharjoituksessa 27 kierrosta. Paras aika 1.38,027 syntyi kierroksella 20.

MM-sarjaa johtava Ajo Motorsportin Johann Zarco joutui tyytymään hänelle vaatimattomasi 15. sijaan 0,780 sekuntia Rinsin takana.

MM-kärki Kent keulilla
kaatumisesta huolimatta

Moto3-luokassa tahtipuikkoa heilutti tuttu mies, eli MM-sarjaa Hondalla täysin ylivoimaisesti johtava Danny Kent.

Kent viimeisteli kaatumisestaan huolimatta pohjiksi lukemat 1.41,437 kukistaen toiseksi ajaneen Leopard-tiimikaverinsa Efren Vazquezin 0,581 sekunnilla.

Käsivammasta miltei täyteen iskuun toipunut Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveira oli kolmas 0,690 sekuntia kärjestä.

RBA Racing-tiimin Ajo kiersi KTM-pyörällään 4170 metrin mittaisen radan 15 kertaa. Ajo jäi parhaallaan Kentista 2,478 sekuntia.

Marquez iskeytyi
Lorenzon kantaan

MotoGP-luokassa oli tuntuvasti tasaisempaa.

Lorenzo viimeisteli Yamahallaan ajan 1.33,654, jolla hän pystyi pitämään Hondan Marc Marquezin 93 tuhannesosan turvin takanaan.

Andrea Dovizioso säväytti Ducatilla päätymällä kolmanneksi 0,217 sekuntia pohjista.

Sarjaa johtava Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi oli viides. Eroa Lorenzoon kertyi 0,720 sekuntia.

Rossi löysi edeltään myös Marquezin tallikaveri Dani Pedrosan, joka oli reilut kolme kymmenystä ”Tohtoria” kiireisempi.

USA:n GP:ssä ajetaan tänään vielä toiset harjoitusjaksot.