Mika Kallio viettää juhannusta jälleen Assenissa

Mika Kallio on ollut usein huippuvauhdissa Assenin radalla, joten nyt tavoitteena on yltää mahdollisimman korkealle uudessa Moto2-luokassa.

– Assenin kilpailu on ollut MM-sarjan perustamisesta, vuodesta 1949 lähtien, joka vuosi kalenterissa, joten kaikki arvostavat tätä kisaa. Itse olen viettänyt juhannuksen täällä 10 kertaa. Vain kerran tällä vuosituhannella kilpailu ei ole osunut keskikesän juhlamme kanssa samaan viikonvaihteeseen, Kallio muistelee.

– Kesäkuun alussa Barcelonan osakilpailussa löysimme pyörääni sopivat säädöt ja nousin sillä radalla jo odotettuun vauhtiin. Sen jälkeen Englannin koleassa kelissä pyörä ei tuntunut yhtä hyvältä, mutta tiedämme nyt pyörän oikean balanssin, joten lähdemme niillä säädöillä torstaina vapaisiin harjoituksiin.

– Epävakaista keliä on jälleen luvassa Hollantiinkin. Sateen sattuessa olisi parempi, jos ajettaisiin märällä radalla harjoituksista alkaen. Kelillä ei ole muuten väliä, mutta olosuhteet saisivat pysyä samanlaisina, Kallio toivoi.

Viime viikon keskiviikkona uuden Suter Marc VDS MotoGP -pyörän testeissä öljyvuodon takia rajusti kaatunut Kallio ei ole huolissaan kätensä kunnosta.

– Kovan tärskyn se sai, mutta turvotus laski nopeasti. Ranteen ja peukalon välissä on pieni luunsiru irrallaan. Toivotaan, että vamma ei vaikuta ajamiseeni viikonlopun aikana.

Uusin numero