Mika Kallio: ”Uskon olevani liekeissä starttivalojen sammuessa”

– Katson henkilökohtaisia tavoitteita vapaiden harjoitusten jälkeen. Voin ajaa kisan ilman paineita ja uskon olevani liekeissä, kun starttivalot sammuvat, sanoo tiistaina 34 vuotta täyttänyt Kallio.

Valencia päättää perinteisesti MotoGP-kauden. Stadiontyyppinen Ricardo Tormo-rata merkitsee kuitenkin KTM:lle starttia siihen tärkeimpään, eli paluuseen kuninkuusluokkaan kaudella 2017. KTM:n kisakuljettajat Bradley Smith ja Pol Espargaro käynnistävät tältä osin työnsä samalla radalla tiistaina ja keskiviikkona ajettavissa virallisissa testeissä.

– Olemme tyytyväisiä tämän vuoden työn tuloksiin, mutta villin kortin kisa Valenciassa on sittenkin vain yksi testi lisää valmistautuessamme Qatarissa maaliskuussa ajettavaan MM-avaukseen. Tärkein tavoitteemme Valencian kisassa on saavuttaa maali, projektia käytännön tasolla johtava Mike Leitner palauttaa mieliin jo useaan otteeseen aiemmankin naulaamansa teesit.

Kalliolle Valencian GP merkitsee kuitenkin henkilökohtaisella tasolla paljon enemmän. Kilvanajo on se asia, jota Kallio on kaivannut ehdottomasti eniten tiivistempoisen testikauden kuluessa. Kallion plakkarissa on kaiken kaikkiaan 35 testipäivää RC16-pyörän puikoissa.

– Minulle on iso kunnia kilpailla tällä KTM:n uudella pyörällä ensimmäistä kertaa. Koko kausi on ollut mahtava ja en olisi voinut kuvitella parempaa tapaa päättää sitä. Tästä viikonvaihteessa tulee unohtumaton minulle ja tiimille. Olemme tehneet töitä paineiden alla ja nyt voin vihdoin jälleen nauttia kilvanajosta MotoGP-luokassa. En tule jäämään kisassa pakan hännille, julistaa Kallio.

Uusin numero