Mika Kallio tuskaisena: ”Näillä set-upeilla ei pystytä parantamaan”

Mika Kallio oli perjantaina ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa hienosti yhdeksänneksi, mutta toisissa harjoituksissa vauhti riitti vain sijalle 19.

”Aamu oli tuloksellisesti suht positiivinen. 0,8 sekuntia kärkeen oli ihan ok tulos, mutta ei fiilis pyörään ja renkaisiin ollut mikään paras”, Kallio kertoo.tuskailee.

KTM kärsii jo Valencian testeissä ilmenneestä ongelmasta, pyörän takarenkaaseen ei saada kunnon pitoa. Myös KTM:n tehdaskuljettajat Pol Espargaro ja Bradley Smith tuskastelivat Valencian radalla. Tosin Espargaro onnistui kirimään ensimmäisissä harjoituksissa kolmanneksi ja oli toisessa kymmenes. Smith oli molemmissa sessioissa 23:s.

”Näyttää tilanne nyt siltä, mitä testien perusteella ennakoitiin: ei ole tulossa helppo viikonloppu. Kun ei ole pitoa, niin se tuottaa paljon muita ongelmia ajaessa. Joutuu taistelemaan pyörän kanssa, että saa pidettyä oikeat ajolinjat.”

”Lauantaiaamu on tärkeä, silloin pyritään löytämään ratkaisua ongelmaan. Mennään steppi kerrallaan ja katsotaan mihin päädytään.”

KTM kehitti pyöräänsä isolla kädellä juuri ennen finaaliviikonloppua. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kallion tiimi tulee ottamaan askeleen taaksepäin ja suuntaa lähemmäksi versiota, jolla suomalainen kisasi Aragonin osakilpailussa.

”Meillä on täällä mukana kakkospyörä, johon tehdään aika isoja muutoksia ja yritetään jollain konstilla saada ongelma ratkaistua. Siinä on iso riski, meneekö oikeaan vai väärään suuntaan, mutta näillä set-upeilla ei pystytä hirveästi parantamaan ja vauhtia tarvitaan ehdottomasti lisää”, Kallio sanoi.

Uusin numero