Mika Kallio treenien yhdeksäs

Kärkikolmikon kuskit, Stoner, Lorenzo ja Rossi, olivat muilta karussa, mutta yhdeksänneksi ajanut Kallio jäi neljännestä sijasta vain 0,361 sekuntia. Kärkeen aikaeroa jäi 1,559.

– Kuumimman kärjen takana olevassa kakkosryhmän taistelussa olen hyvin mukana. Parannusta täytyy löytää lauantaina kierrosaikoihini, kun kokeilemme uusia säätöjä pyörän keulaan, Kallio raportoi Losailin ratavarikolta.

– Aloitin harjoitukset kahdella erilailla säädetyllä pyörällä. Toinen oli samoissa säädöissä kuin kolmen viikon takaisissa testeissä, mutta toinen oli säädetty enemmän keulapainoiseksi. Se tuntuikin kääntyvyydeltään paremmalta, mutta vastaavasti vanhempi versio oli tasapainoisempi jarrutuksissa.

– Suunnitelmissa on lähteä kehittämään keulapainoista versiota tästä eteenpäin. Vaihdamme lauantaina keulan T-kappaleet ja tarkoituksena on muuttaa etupään käyttäytymistä. Kokeilin kahta erilaista rengasta, joista kovempi seos tuntui paremmalta. Pito oli vielä perjantaina heikompi täällä ajettuihin testeihin verrattuna, mutta rata varmasti puhdistuu viikonlopun edetessä.

Kuva: Pramac Racing

Uusin numero