Mika Kallio toiveikkaana Itävaltaan: ”Pyrin olemaan paras KTM-kuski”

”Ajoimme Saksan kilpailun jälkeen hyvän testin Espanjan Aragonissa ja saimme kehitettyä pyörää juuri oikeaan suuntaan. Itse asiassa moni asia on muuttunut, sillä siinä on kokonaan uusi moottori, runko, etu- ja takapää. Suorituskykyä on mukavasti lisää”, Kallio sanoo.

Itävallan Spielbergissä ajettava osakilpailu on KTM:n kotikilpailu, mutta myös tärkeä näytön paikka Kalliolle. Rata on nopea ja sopii itävaltalaistehtaan pyörälle erinomaisesti. Jopa viisi hevosvoimaa tehokkaampi moottori valaa uskoa suomalaiskuljettajaan.

”Totta kai tavoite on sama kuin ennenkin eli haluan ehdottomasti olla nopein KTM-kuljettaja ja voittaa sarjassa vakituisesti ajavat tallikaverit. Pyörä on paljon parempi kuin aikaisemmin, joten uskon, että koko tiimi ajaa hyvistä sijoituksista. Saksassa vauhti oli jo kohdallaan, mutta nyt pyörä on parempi, ja jos meillä on hiukan onnea vielä matkassa, saatamme olla todella hyvillä sijoituksilla”, kauden toiseen villin kortin kilpailuun valmistautuva Kallio toteaa.

KTM:llä on ollut työteliäs vuosi MotoGP-projektin parissa, eivätkä tulokset ole alkukaudesta olleet aina kovinkaan mairittelevia. Parannukset syntyivät juuri kreivin aikaan. Kotikilpailu on tehtaalle todella tärkeä ja kehitystyö enteilee hyvää. Mikäli tulokset parantuvat, se helpottaa myös suomalaisen neuvotteluasemia.

”Totta kai kaikki on pelissä ja ajetaan niin hyville sijoituksille kuin ikinä pystytään, sillä se parantaa tietenkin mahdollisuuksiani ensi vuotta ajatellen. Olen tiennyt, että nämä kaksi kilpailua on minun kalenterissani, ja nyt on sen toisen vuoro. Kaikki peliin ja näytetään, että vauhtia piisaa ja sen myötä voin saavuttaa vakituisen ajopaikan tulevaisuudessa.”

Itävallan MotoGP-viikonloppu starttaa perjantaina harjoituksilla ja itse osakilpailu ajetaan sunnuntaina. TV-lähetyksiä voi seurata C More -kanavalta.

Uusin numero