Mika Kallio testien jälkeen tyytyväisenä talvitauolle

Mika Kallion edustama Marc VDS -talli jatkoi kolmen päivän testijaksolla töitä uuden Kalex-pyörän kimpussa. Ensimmäiset kokemukset uutukaisesta olivat olleet jo varsin positiivisia, ja tyytyväisyyteen oli aihetta myös Jerezin testien päätteeksi.

Kallio oli läpi testijakson nopeimpien kuljettajien joukossa ja valkeakoskelainen oli tyytyväinen pyöränsä ajettavuuteen ja tasapainoiseen käyttäytymiseen:

– Jo Valenciassa löydetyt säädöt toimivat hyvin myös täällä Jerezissä. Ajoin heti testien toisella vedolla sellaisen ajan, joka oli samalla tasolla kuin edellisellä Suter-pyörälläni täällä keväällä aika-ajoissa. Sen jälkeen sain yksittäisestä kierrosajasta vielä kiristettyä pois puolisen sekuntia (1.43,4), Kallio summasi.

– Perjantaina testien päätteeksi ajoin 26 kierroksen kisasimulaation, joka sujui erittäin hyvin. Lähes jokainen kierros oli nopeampi kuin keväällä tällä radalla aika-ajoissa ajamani aika. Täytyy todeta, että Kalex tuntuu selkeästi helpommalta ajaa verrattuna edelliseen Suterin pyöräämme.

– Testijaksolla kokeilimme säätöjä aivan laidasta laitaan ja saimme tarvittavat tiedot, kuinka muutokset vaikuttavat pyörään. Välillä menimme huonompaan suuntaan, josta palasimme perussäätöihin.

– Kokeilimme muun muassa muuttaa keulan kulmaa, toista takahaarukkaa ja pidensimme akseliväliä. Suurin parannus löytyi, kun korotimme hieman pyörää. Muutokset eivät olleet päätä huimaavia: nostimme pyörää 3 milliä keulasta ja 1,5 milliä perästä.

– Positiivisillä fiiliksillä voin jäädä talvitauolle, kun pyörän kilpailukyky on paremmalla tasolla kuin kuluneen kauden aikana, Kallio päätti.

Uusin numero