Mika Kallio tapailee sadetanssin askeleita Japanissa

– Sää on tunnetusti arvaamaton Motegissa, kuten viime vuonna näimme. Sateinen viikonloppu voisi tarjota minulle hyvinkin etua, sillä olen ollut tällä kaudella Titoa vähän vahvempi vesikelillä, Kallio viittaa sarjaa 33 pisteellä johtavan Marc VDS-tiimikaverinsa Esteve Rabatin puoleen.

– Se (sade) voisi olla juuri sitä, mitä tarvitsen iskeäkseni takaisin, jatkaa Kallio.

Kallio on voittanut urallaan kolme kertaa Motegissa. Viime vuonna hän ajoi Moto2-luokan kisassa toiseksi. Menestyksestä huolimatta Hondan kotirata ei ole lukeutunut suomalaisen suosikkeihin.

– Motegi on ollut minulle kuitenkin tuloksellisesti hyvä rata. Motegissa pyörän vakaus on ensiarvoisen tärkeää kovissa jarrutuksissa, tähdentää Kallio vankalla kokemuksella.

Rabatilla ei sen sijaan ole kovinkaan hyviä – ei ainakaan tuoreeltaan – muistoja Motegista.

– Pidän radasta, mutta kokemukset sieltä ovat ristiriitaiset. Ajoin Motegissa kaksi vuotta sitten Moto2-urani ensimmäisen podiumsijoituksen, mutta kaaduin viime vuonna kisan ensimmäisellä kierroksella.

Rabat kiistää jyrkästi, että hän alkaisi varmistella. Se saattaisi olla kohtalokasta, kun kaudesta on jaossa yhä 100 pistettä.

– Lähden Motegiin aivan samoin kuin kaikkiin muihinkin GP-viikonvaihteisiin. Pistän täydet sata prosenttia peliin ja toivon voittavani sunnuntaina.