Mika Kallio tähtää tuplamestaruuteen tulevana viikonloppuna

Mika Kallio on päässyt testaamaan jäällä ajoa jo muutaman kerran tämän talven aikana. Kuva: @studiosannah

Historiallisen lyhyt, yhden viikonlopun kestävä moottoripyörien SM-jääratakausi ajetaan tulevana viikonloppuna Kajaanissa ja Konnevedellä. Viivalle asettuu myös MotoGP-kuljettaja Mika Kallio, joka tavoittelee tänä vuonna tuplamestaruutta.

KTM:n MotoGP-tiimin testikuljettaja Mika Kallio on usein joutunut kieltäytymään Suomen jääratakilpailuista kiireisen aikataulunsa takia. Kun SM-kausi nyt jouduttiin typistämään sääolosuhteiden takia ennätyslyhyeksi, tullaan viivalla näkemään myös ratamoottoripyöräilyn MM-sarjasta tuttu Kallio.

Jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina Kajaanista ja Suomen mestarit kukitetaan sunnuntaina Konnevedellä. Kallio aikoo taistella ennätyslyhyen kauden aikana tuplamestaruudesta. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014 täyden kauden kisaava mies tulee mittelemään pisteistä JR 250 A ja JR 450 A -luokissa.

– Viime talvi jäi minulta kokonaan välistä, ja nyt sitten kun sarja typistyi kahteen osakilpailuun, jotka osuivat juuri vapaaseen viikonloppuun itselleni, niin mietin, että täytyy ehdottomasti päästä mukaan, Kallio taustoittaa.

– Vuonna 2014 ajoin edellisen kerran täyden kauden ja silloin pokkasin mestaruuden JR1-luokasta. Periaatteessa siitä lähtien olen voittanut kaikki ajamani kisat, joten siinä mielessä on paljon puolustettavana.

Kallio on päässyt pariin otteeseen testaamaan pyöriään tänä talvena.

– On tässä hieman saatu rutiinia omaan ajoon, joten ihan jees-pohjalla lähdetään viikonloppuun. Tällä viikolla tehdään vielä viimeisiä säätöjä pyörään.

– Mennään katsomaan mikä on äijien vauhti. Tietysti aina pyritään voitosta taistelemaan ja nyt, kun on mestaruus jaossa viikonlopulta, niin toki olisi hienoa saada tittelit molemmista luokista.

Jääradan SM-osakilpailuissa on tunnetusti mukana kovia nimiä Suomen moottoriurheilun kentältä, eikä tämä vuosi tee asiaan poikkeusta.

– Onhan siellä nimiä, joita vastaan olen aiemminkin mitellyt, mutta paljon on kuitenkin sellaisia, joiden kanssa en ole aiemmin kisaa ajanut.  Mikko Koskista ja Lauslehdon Tatua vastaan saa varmasti painaa kovasti. Kyllä vauhtia saa olla, jos mielii voittaa.

Kallio lentää heti Konneveden osakilpailun jälkeen Espanjan Jereziin, jossa hänen testityönsä jatkuvat KTM:n puikoissa.

– Kaikki on tietysti vähän epävarmalla pohjalla Korona-viruksen takia, kisoja perutaan ja siirretään. KTM:llä on juuri palaveri, että mitä tehdään tulevien testien suhteen, kun meidänkin piti testata Italiassa, joten sitä ainakin pitää siirtää. Vielä odotellaan uutisia sieltä.

SM-jääradan kilpailulähdöt starttaavat Kajaanissa klo 11.30 ja Konnevedellä klo 12.

Kajaanin osakilpailun Live Stream

14.3.      SM-jäärata Kajaani, Kulunnantie 170, 87950, Kuluntalahti
                Pääsymaksu 5€ (alle 18v ilmaiseksi). Lisätietoa
15.3.      SM-jäärata Konnevesi, Isolahti, Konnevesi
               Pääsymaksu 10€ (alle 18v ilmaiseksi). Lisätietoa

Teksti: Moottoriurheilutv

Uusin numero