Mika Kallio sivusi kauden parastaan Indianapolisissa

Voittoon USA:n GP:ssä ajoi Jorge Lorenzo, josta Kallio jäi 34 sekuntia.

Myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa ajettuun Indianapolisin MM-osakilpailuun valkeakoskelainen MotoGP-luokan tulokaskuski starttasi 15. lähtöruudusta.

Alkukierrosten jälkeen Kallio oli noussut yhdeksänneksi ja ajoi reilusti nopeampia kierrosaikoja verrattuna viikonlopun harjoitus- ja aika-ajojaksoihin.

– Jousituspuolella teimme paljon muutoksia, joten pystyin kisassa paremmin tuntemaan, missä pidon raja menee tällä röykkyisellä radalla. Pystyin paremmin puristamaan mutkiin sisään, mutta täytyy myöntää, että pyörä oli vaikea ajettava. Täyden työn sain tehdä tuloksen eteen, totesi Kallio huojentuneena.

– Vauhdin kehityksestä kertoo se, että ajoin melkein jokaisella kierroksella kovempaa kuin aika-ajoissa. Kierrosaikani kohentui parhaimmillaan 0,6 sekuntia.

– Minulla oli ongelmia keulan tuntuman kanssa jo edellisessä Brnon kisassa, mutta täällä Indianapolisin radalla tilanne oli vielä pahempi. Onneksi nyt kisassa pystyin tyydyttävään vauhtiin. Parempaan täytyy vielä pyrkiä tulevissa kisoissa, summasi kahdeksannella sijallaan kauden parasta tulostaan sivunnut Kallio.

***

Uusin numero