Mika Kallio puhuu ensi kaudestaan ja KTM:n sopimisesta Johann Zarcolle

Crash.net kysyi Kalliolta, kuinka hän uskoo uuden pyörän istuvan ensi kaudeksi tiimiin tulevalle tähtikuljettajalle Johann Zarcolle.

Zarco teki viikolla kaksivuotisen sopimuksen KTM:n kanssa. Tämän kauden ranskalainen ajaa vielä Yamaha Tech 3:lla.

”Zarcolla on hyvin pehmeä ajotyyli, mutta toisaalta Yamahan pyörä vaatiikin juuri sellaista. On vielä vaikeaa arvioida, kuinka käy, kun hän pääsee ajamaan KTM:llä. Ihan varmasti meidän pyörämme on erilainen. Kyllä hänen on ajettavaa KTM:ää hiukan eri tyylillä kuin Yamahaa” , Kallio arvelee.

KTM:llä on kuitenkin vielä hyvin aikaa kehittää pyörää ennen Zarcon saapumista.

”Meillä on vielä puoli vuotta aikaa kehitystyöhön ja parannuksiin. Eiköhän pyörämme ole silloin jo paljon parempi kuin se on nyt. Joka pyörällä on omat luonteenpiirteensä. Me vielä mietimme sitä, mihin suuntaan haluamme kehityksessä lähteä ja mitkä ratkaisut olisivat parhaat. Tämän kauden lopulla olemme asian suhteen jo paljon viisaampia”, Kallio uskoo.

Mika Kallion omat suunnitelmat kaudelle 2019 ovat vielä hämärän peitossa.

“Kaikki on auki vielä tällä hetkellä. Omat fiilikseni ovat samat kuin viime vuonna, haluaisin päästä ajamaan enemmän kilpaa. Minulla on vielä paljon energiaa ja annettavaa MotoGP:ssä. Uskoa minulle antaa sekin, että nyt oli puolen vuoden tauko, ja kun tulin tänne, olin heti hyvin lähellä TOP10:ntä harjoituksissa”, suomalainen kertoo.

Kallio ei sulje pois mitään vaihtoehtoja, mutta hinku kisakuljettajaksi on edelleen valtava.

”Se, että pääsin heti täällä hyvään vauhtiin todistaa, että minulla on edelleen vaadittava nopeus tallella. Olen varma, että pystyisin vielä antamaan hyvän panoksen tässä sarjassa. Toivotaan, että jotakin mielenkiintoista tulee eteen ja pääsen kilpailemaan enemmän”, Kallio sanoi.
 

Uusin numero