Mika Kallio: ”Osoitin pystyväni yhä huippuvauhtiin”

Kyse oli Kallion kauden toisesta villin kortin kilpailusta. Hän teki varmasti upean vaikutuksen moneenkin tiimiin, jotka pohtivat parhaillaan ensi kauden kuljettajiaan.

– Mielestäni tämä tulos oli kuin voitto meille. On aika uskomatonta olla kymmenes KTM:n kotikisassa ison yleisön ja kutsuvieraidemme edessä, Kallio sanoo GP Updatelle.

– Se oli sellainen absoluuttisen maksimaalinen tulos, sillä ennen kilpailua ajattelin, että voisi olla pieni mahdollisuus MM-pisteille.

Pisteitä saa 15 parasta, Kalliolla on nyt kahdesta kilpailusta kuusi pistettä, kun hänen tallikaverillaan Bradley Smithillä niitä on kahdeksan, vaikka hän on ajanut kauden aikana 11 kilpailua. Kolmannella KTM-kuskilla Pol Espargarolla on 21 pistettä kaikista kilpailuista. Kallio ei aivan venynyt tiimin kauden parhaaseen sijoitukseen, sillä Espargaro oli edellisessä kilpailussa Tshekin Brnossa yhdeksäs.

– Sain loistostartin ja pystyin nostamaan sijoitusta heti avauskierroksella. Kun huomasin pysyväni kavereiden vauhdissa, sain itseluottamusta puskea vielä kovempaa. Vaikka tämä rata näyttää helpolta, se on kovien jarrutusten vuoksi fyysisesti tosi haastava. Minulle sillä oli merkitystä, koska olen kilpaillut niin vähän. Jos kisoja olisi alla enemmän, pystyisin vielä parempaan, Kallio sanoi.

Edellisen täyden kauden Kallio ajoi Moto2:ssa 2015. Tällä näytöllä ensi kaudeksi saattaa hyvinkin löytyä kisakuljettajan paikka.

– Tämä oli yksi parhaista kilpailuistani koskaan MotoGP:ssä. Jäin kärjelle vain 19,7 sekuntia, mikä on todella vähän. Tämä oli huikean iso askel koko KTM:n tiimille ja olen ylpeä kun saan olla mukana tässä porukassa.

– Osoitin, että pystyn ajamaan edelleen huippuvauhtia, vaikka olen ollut pari vuotta testikuljettajana ja ajanut harvoin kilpaa, Kallio muistutti.

Uusin numero