Mika Kallio nousi 10 joukkoon Qatarin aika-ajossa

Kallio kiristi vauhtiaan aika-ajossa ja nousi 10 joukkoon. Pramac Racing-tallin suomalaiskuski jälleen selvästi nopein tulokaskuski

MotoGP-luokan avauskilpailun aika-ajo ajettiin Qatarin aavikkoradalla myöhään lauantai-iltana. Mika Kallio suoriutui hyvin uransa ensimmäisen kuninkuusluokan kilpailun aika-ajosta, kun Pramac Racing-tallin suomalaiskuski saavutti 10:nnen sijan. Merkittävä asia oli se, että Kallio pystyi edelleen olemaan toiseksi nopein viidestä Ducati-kuskista. Kallio jätti jälleen myös muut luokan tulokaskuskit selvästi selkänsä taakse.

Qatarin aika-ajon nopein oli talvitestejä hallinnut Australian Casey Stoner, joka jätti Ducatillaan Yamaha-kaksikon Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon lähes puolen sekunnin päähän. Mika Kallio jäi kärjestä 1,566 sekuntia. Valkeakoskelaisen tallikaveri Niccolo Canepa jäi sijalle 18 ja eroa kärkeen kertyi yli 3,7 sekuntia.

– Vauhdin kehitys on mennyt viikonlopun edetessä oikeaan suuntaan, joten sitä samaa suuntausta täytyy yrittää jatkaa sunnuntain kilpailussakin. Aika-ajossa sain puristettua selvästi parhaan aikani, mitä tällä radalla olen ajanut, Mika Kallio vertaili tyytyväisenä.
– Ennakolta ajattelin, että 10 nopeimman listalle on varmasti kovasti tunkua, mutta näille sijoille uskoin olevan mahdollisuuksia.
– Aika-ajossa kokeilin kovempaa eturengasta ja se tuntui toimivan parhaiten meidän pyörässä. Renkaiden ja jousituksen säätöjen kanssa ollaan tehty hyviä kokeiluja myös kilpailua ajatellen.

MotoGP-luokan MM-sarjan avauskilpailu alkaa sunnuntai-iltana klo 23.00.

MotoGP-luokan aika-ajon tulokset, 11.04. Losail, Qatar:

1. Casey Stoner, Ducati 1.55,286
2. Valentino Rossi, Yamaha + 0,473
3. Jorge Lorenzo, Yamaha + 0,497
4. Andrea Dovizioso, Honda + 0,691
5. Loris Capirossi, Suzuki + 0,863
6. Colin Edwards, Yamaha + 0,908
7. Randy de Puniet, Honda + 1,072
8. Chris Vermeulen, Suzuki + 1,207
9. Alex de Angelis, Honda + 1,504
10. Mika Kallio, Ducati + 1,566
11. Marco Melandri, Kawasaki + 1,676
12. Toni Elias, Honda + 1,939
13. James Toseland, Yamaha + 2,224
14. Dani Pedrosa, Honda + 2,443
15. Sete Gibernau, Ducati + 2,613
16. Nicky Hayden, Ducati + 2,929
17. Yuki Takahashi, Honda + 3,498
18. Niccolo Canepa, Ducati + 3,713

Teksti: Jarno Saari

Qatarin aika-ajot olivat Stonerin hallussa alusta loppuun. Stoner pystyy ajamaan nopean kierroksen yhden-kahden lämmittelykierroksen jälkeen, ja parannettuaan useaan otteeseen omaa paalupaikan aikaansa hän siirtyi yleensä varikkopilttuuseen seuraamaan tilannetta. Rossi pääsi aika-ajojen loppupuolella jo lähemmäksi omaa tasoaan ja sentään lähes 0,5 sekunnin päästä Stonerista. Kakkospaikasta käytiin taistelua, mutta lopulta Rossi otti sen itselleen.

Mika Kallio näytti testaavan aika-ajon ensimmäisen puoliskon vielä pyörän säätöjä ja totutteli erityisesti ajotuntumaan kuluneilla renkailla. Mika kertoo, että hänellä ei ole ongelmia Ducatin kanssa uusilla renkailla, jolloin hän voi ajaa lähes samalla tyylillä kuin 250-kuutioista. Vähäisestä kokemuksesta johtuen ajotyyliä pitää vielä hieman hakea, silloin kun kisan loppupuolella 250-hevosvoimaisessa työkalussa pito merkittävästi heikkenee kuluneiden renkaiden takia. Pidon kanssa on ongelmia erityisesti hiekka-aavikolle rakennetulla Qatarin radalla, jossa on kärsitty myös erittäin harvinaisen sateen tuomasta ylimääräisestä haasteesta. Eilistä aika-ajoa edelsi lyhyt sadekuuro, mutta rata ehti onneksi kuivua ennen kuskien siirtymistä radalla.

Haydenilla, Gibernaulla ja Canepalla näyttää olevan vielä ongelmia tulla sinuiksi Ducatin kanssa. Gibernau ajautui ulos radalta aika-ajojen aikana ja Haydenin Ducati lennätti miehen viimeisellä kierroksella highsiderin johdosta ilkeän näköisesti radan pintaan suoraan selälleen. Muita pahoja ulosajoja ei aika-ajoissa nähty.

Kisojen grid shown taitaa tänä vuonna viedä Randy de Puniet, jolla kuuluu olevan yhtenä sponsorina Playboy. Qatarin kisaa näyttäisi aika-ajojen vakuuttavien otteiden perusteella käskyttävän Stoner, mutta seuraavista sijoista käytäneen tiukkaa taistoa. Toivottavasti Mika yltää kisassa yhtä hienolle sijoituksella kuin aika-ajoissa. Onnea Mikalle debyyttikisaan!

Uusin numero