Mika Kallio: ”Motivaatio huipussaan”

Kallio, 32, lähtee tulevaan kauteen uuden tallin riveissä. Vuodesta 2011 asti belgialaisessa Marc VDS Racing Teamissa ajanut Kallio nähdään tällä kaudella italialaisen Italtrans Racing -tiimin kuljettajana.

Tallikaverina Kalliolla tulee olemaan italialainen nuori lupaus, 20-vuotias Franco Morbidelli.

Tärkeimpänä asiana uudessa tiimissä Kallio näkee sen, että hänen ja uuden kisainsinöörin asiat hoituisivat saumattomasti.

– Aivan ensimmäiseksi on saatava yhteispeli toimimaan uuden kisainsinöörin kanssa. On ehdottoman tärkeää, että meillä synkkaa ja pystytään tekemään töitä saumattomasti menestyksen eteen. Talli henkilökuntineen on kuitenkin hyvin ammattitaitoista, joten pohja menestykselle on olemassa, Kallio kertoi.

Renkaiden kuluminen
erityistarkkailussa

Viime kaudella paljon ongelmia aiheuttanut renkaiden kuluminen on erityistarkkailussa kauden alkaessa.

– Uskon, että nyt pystytään myös vaikuttamaan paremmin viime kaudella kiusanneeseen renkaiden kulumisongelmaan ja sitä myötä suoraan menestymiseen kisoissa.

– Lisäksi minun kuljettajana täytyy tietysti olla huippuiskussa ja pystyä koko ajan kehittymään esimerkiksi ajotyylin puolesta. Helmikuun ensimmäisten talvitestien jälkeen ollaan varmasti jälleen viisaampia monella saralla, luottavainen Kallio ennakoi tulevaa kautta.

”Intohimo ei ole
sammunut eikä hiipunut”

Toistakymmentä kautta MM-tasolla kilpaillut Kallio vakuuttaa siis motivaation olevan huipussaan. Tavoitteena on voittaa viimeinkin maailmanmestaruus.

– Intohimo tätä lajia kohtaan ei ole sammunut tai hiipunut koskaan. Tämä sama palo ajamista kohtaan on roihunnut aina uran alusta asti. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun pystyy viemään pyörän aivan suorituskyvyn äärirajoille asti.

– Motivaatiota kauteen ei juuri muutenkaan tarvitse hakea, sillä maailmanmestaruudesta taistellaan ensimmäisistä harjoituksista lähtien, itsevarma Kallio sanoi.

Moto2-sarjan testikausi käynnistyy helmikuun 10. päivä Valencian radalla Espanjassa.
 

Uusin numero