Mika Kallio manaa: ”Mahdotonta ajaa kovempaa!”

Kallio jätettiin harjoituksissa seitsemänneksi. Hän jäi lähes sekunnin MM-sarjaa johtavasta Marc VDS-tiimikaveristaan Esteve Rabatista.

– Tällä paketilla ja näillä nykyisillä säädöillä on mahdotonta ajaa kovempaa. Olin jo nyt rajoilla!, sivalsi Kallio.

Suuria ongelmia
keulan kanssa

Kallio, 31, on menestynyt aina mainiosti Motegin 4801 metrin mittaisella radalla, jossa hän on tuulettanut voittoa kolme kertaa. Viime vuonna Kallio päätyi Moto2-luokan kisassa toiseksi.

– Luulimme, että ne säädöt joilla tänään aloitimme ovat hyviä Motegin radalle. Minulla oli kuitenkin ongelmia keulan kanssa jarrutuksissa ja mutkien sisääntulossa.

– Kun fiilis keulaan puuttuu, niin pyörä ei käänny halutulla tavalla mutkiin ja sitä on ajettava varovaisemmin. Tämä on se alue, jossa meidän pitää parantaa, korostaa Kallio.

Kallio myöntää samalla, että rasti on kaikkea muuta kuin helppo.

– On vaikea tietää tarkalleen, mihin suuntaan säädöissä on mentävä. Meidän on nyt istuttava alas ja analysoitava data tarkoin, sekä tehtävä sen perusteella suunnitelma lauantaiaamun harjoitukseen.

Rabat nauttii ajamisesta

Tunnelmat Marc VDS Racingin varikkoboxin vastakkaisella laidalla olivat täysin toiset.

– Teimme tänään hyvää työtä testaamalla erilaisia takarenkaita. Pyörä tuntuu tällä hetkellä hyvältä, minulla on fiilis kohdallaan ja kierrosajat olivat kovempia mitä olen koskaan ennen saavuttanut Motegissa. Nautin tästä päivästä, myhäili Rabat.
 

Uusin numero