Mika Kallio kriittisenä: ”Ihan päin persettä”

Kallio ei saanut yhtään hyvää kierrosta aikaiseksi, mikä risoi KTM:n villillä kortilla kisassa mukana oleva suomalaiskuljettajaa.

”Koko päivä on ollut vähän katastrofi. Jos eilinen oli positiivinen päivä, niin tämä oli sille vastakohta”, Kallio harmitteli.

”Yleensä näitä villin kortin kisoja kun on ajettu, niin taktiikkana on ollut pitää asiat yksinkertaisina, eikä pakettia paljon muutella, vaan pysytään pienissä hienosäädöissä. Eilen toimittiin näin, mutta tänään muutettiin pyörää jousituksen osalta ja laitettiin uusia osia, kuten takahaarukka. Jotenkin koko päivä lähti huonosti käyntiin ja vaikka aamulla kierrosaika oli sama kuin eilen, ajaminen ei tuntunut ollenkaan niin helpolta.”

Lisäksi Kallio valitsi aika-ajoihin eturenkaakseen mediumin, kun suurin osa valitsi softin.

”Se oli ehkä virhe. Eikä sitten ollut kesken aika-ajojen aikaa vaihtaa sitä, joten se meni ihan alusta saakka pieleen. Sitten toinen veto meni ihan päin persettä. Ensin oli ruuhkaa radalla, sen jälkeen ajoin yhden mutkan pitkäksi ja viimeisellä kierroksella nelosmutkassa lähti yhtäkkiä perä luistamaan tosi rajusti. Oli pakko nostaa pyörä pystyyn, että sain pitoa ja sitten ei ollut enää muuta vaihtoehtoa, kuin ajaa hiekalle. Siinä kohtaa rataa turva-alue on aika pieni, joten oli pakko kaataa pyörä hiekalle, muuten olisin osunut seinään”, Kallio arveli.

Sunnuntain kilpailussa KTM palannee perjantain säätöihin, jotka todettiin hyviksi.

”Aamun warm up on aikaa hakea säätöjä kohdilleen ja omaa ajoa paremmaksi. Tietysti on huono homma, että joutuu lähtemään perältä, mutta ei siinä auta kuin nousta. Meidän taso on ollut aika-ajoja huomattavasti parempi tämän viikonlopun ajan ja aika-ajojen aika oli puoli sekuntia huonompi kuin muuten oli viikonloppuna, niin se antaa osviittaa siitä, että kaikki meni tänään pieleen”, Kallio puhisi.
 

Uusin numero