Mika Kallio kipakan auton rattiin Saukkolan Ek:lla

Jo ”salatreenit” ajanut Kallio on mukana viivalla, kun tämän vuoden yksi odotetuimmista sarjoista alkaa Saukkolasta sunnuntaina kello 12.00. Finnish Crosskart Challenge lähtee käyntiin Ralli Sprint-tyyppisellä osakilpailulla, joka ajetaan päivän aikana molempiin suuntiin.

Autoissa on huimat 150 hevosvoimaa ja ne painavat ainoastaan 312 kiloa. Crosskartin suorituskyvystä kertoo jotain se, että sillä tehtiin juuri sisätilojen maailmanennätys Mikko Hirvosen toimesta.

Viivalle sarja-avauksessa asettuvat siis muun muassa valkeakoskelainen Kallio ja nilsiäläinen ralliautoilija Jukka Korhonen, joka ajaa tällä kaudella Citroenilla Englannissa.

Finnish Crosskart Challenge on lokakuuhun kestävä crosskartien kilpasarja, joka kattaa kaikkiaan 10 osakilpailua ympäri Suomen. Kallion tarkoituksena on osallistua sarjan 4-5 osakilpailuun, oman Moto2-luokan kilpailuohjelmansa puitteissa.

– Kevättalven aikana pyrin osallistumaan ainakin kahteen osakilpailuun. Olen mukana kauden avaavalla Saukkolan EK:lla ja sen jälkeen Laukaassa maaliskuun loppupuolella ajettavassa osakilpailussa. Loput kisat olisi tarkoitus ajaa lähinnä Moto2-luokan kesätauon aikana, Kallio taustoittaa tiedotteessaan.

Tänä vuonna jo 12. kilpailukautensa ratamoottoripyörien MM-sarjassa aloittava Kallio on useasti ilmaissut kiinnostuksensa nelipyöräisiä kilpureita kohtaan. Tutustuminen on ollut helppo aloittaa crosskarteista, sillä kyseessä on yksi edullisimmista autourheiluluokista.

– Kevytrakenteisuutensa ansiosta auto on suorituskyvyltään todella tehokas ja sillä on uskomattoman hieno ajaa. Odotan mielenkiinnolla sarjan alkua ja siellä käytäviä kisoja, Kallio päättää.

Aikataulu:
12.00 vapaa harjoitus (kaksi vetoa per kuljettaja)Ryhma 1 + Ryhmä 2
13.00 1.osakilpailun 1. kilpailulähtö
13.45 1.osakilpailun 2. kilpailulähtö
14.30 Lounastauko
14.45 vapaa harjoitus eri suunta
15.45 2.osakilpailun 1. kilpailulähtö
16.30 2.osakilpailun 2. kilpailulähtö
17.30 Palkintojenjako

Uusin numero