Mika Kallio käynnisti jääkauden – SM-sarja jää ajamatta GP-kiireiltä

– Olin jäällä tosiaankin ekaa kertaa viime viikonloppuna. Kisat jäävät kuitenkin todennäköisesti ajamatta, tuumii Kallio.

Italialaiseen Italtrans-tiimiin siirtynyt Kallio, 32, keskittyy tiukasti tulevaan MM-kauteen ja peruskuntoa hiova valkeakoskelainen onkin nähty viime aikoina huomattavasti useammin suksien kuin pyörän päällä.

– MotoGP-juttujen kanssa on niin kiire aikataulu, että en taida keretä olemaan liiemmin Suomessa. Jos meinaisi ajaa jääradan SM-sarjan läpi, niin se vaatisi enemmän keskittymistä ja treenaamista.

”Johonkin kisaan tekisi
mieli osallistua ja katsoa
mihin vauhti riittää…”

GP-sarjan toinen suomalaiskuljettaja, Moto3-luokassa kisaava Niklas Ajo on kertonut pyrkivänsä ajamaan jääradan täyden SM-sarjan.

Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että Kalliokin nähdään jossain vaiheessa vierailevana tähtenä mieliharrastuksensa parissa.

– Jos aika antaa myöten, niin johonkin kisaan tekisi mieli osallistua. Ja käydä katsomossa, mihin vauhti riittää.

Jääradan SM-kalenteriin on merkitty seitsemän osakilpailua. Avaus ajetaan 14. helmikuuta Kauhajoella, jos olosuhteet sen suinkin sallivat.

Moto2- ja Moto3-luokkien ensimmäinen virallinen testijakso ajetaan puolestaan 10.-12. helmikuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla Espanjassa.

– Ajamme ennen Valenciaa todennäköiseti päivän tai kahden testit. Silloin tsekataan, että uusi Kalex-pyörä toimii ja säästetään siten aikaa Valenciassa, kertoo Kallio.

Kallion tiimikaverina kilpailee jo viime kaudella Moto2-luokassa säväyttänyt italialainen Franco Morbidelli, 20.

Uusin numero