Mika Kallio katon kautta ympäri Puolassa

Kallio oli osa Suomen Crosskart-maajoukkuetta, jossa ajoivat hänen lisäksi Toni Ahokas, Iiro Kokko, Frasse Alm ja Jaakko Latvala. Suomalaisista mukana nähtiin myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm, joka käskytti tutusti ralliautoa täpötäydellä kansallistadionilla.

Ensimmäistä kertaa stadionilla kilpaa ajanut Kallio oli vaikuttunut kansallistadionilla järjestystä tapahtumasta.

– Älyttömän hieno fiilis oli vetää täyden stadionin edessä! 50 000 ihmisen hurraamisen tunsi ohjaamoon asti ja järjestelyt olivat kaikin puolin hienot.

”Yleisö sai viihdettä
koko rahan edestä!”

– Sitten kun vielä vedin näyttävän pyörähdyksen siinä katon kautta ympäri ja tulin alas takaisin pyörille, niin sai ainakin yleisö viihdettä koko rahan edestä. Siinä meni aikaisempi mutka vähän pitkäksi ja otin seuraavan sitten liian sisältä, jolloin osuin muoviesteisiin ja auto pyörähti ympäri. Ensiksi luulin, että päädyn katolleni radalle, mutta tulinkin sitten oikein päin alas.

Kallio suuntaa jo ensi viikonloppuna Espanjan Aragoniin, jossa ajetaan MotoGP-sarjan seuraava osakilpailu. Suomalainen lähtee luottavaisin mielin kilpailuun, vaikka maailmanmestaruustilanne on äärimmäisen tiukka tallikaveri Tito Rabatin kanssa.

– Tilanne on se, että tallikaveri on kolme viimeistä kisaa voittanut, ja jos mestaruustaistelussa halutaan olla, niin pakko on pitää Tito jatkossa takana. Piste-ero on vain 22 pistettä tällä hetkellä, kun viisi kisaa on jäljellä, joten enää ei ole enää varaa antaa Titon olla korkeammalla seuraavissa kisoissa.

– Viikon päästä Aragonissa todennäköisesti myös tehdään jonkinlainen päätös ensikaudesta ja siitä mitä ajetaan. MotoGP-luokka ehdottomasti kiinnostaa, mutta tällä hetkellä siellä ei oikein ole järkeviä vaihtoehtoja. Tämä nykyinen Moto2-luokkakin on oikein hyvä vaihtoehto, joten katsotaan mihin tilanne tässä kehittyy lähiaikoina. Päätöksiä on kuitenkin nyt aika piakkoin tehtyä, että pääsen sitten keskittymään loppukauteen ja mestaruustaisteluun täysillä.
 

Uusin numero