Mika Kallio hienosti Aragonissa 11:s

Mika Kallio
(Kuva: Sebas Romero / KTM Media Library)

Mika Kallio jatkoi hyviä esityksiään Espanjan Motorland Aragonin radalla myös itse kilpailussa sijoituttuaan sijalle 11 MotoGP-luokassa. Ajo Motorsportin kuljettajat ajoivat kärkiryhmässä Moto2-luokassa.

MotoGP-luokan voittoon ajoi espanjalainen Marc Marquez Hondallaan. Tiimikaveri Dani Pedrosa nousi toiseksi. Ducati-kuljettaja Jorge Lorenzo oli kolmas. Valentino Rossi hämmästytti ajamalla kipeästä jalastaan huolimatta viidenneksi. Edelle ehti tallikaveri Maverick Vinales.

Ruudusta 12 startannut Kallio nousi hyvin jo ensimmäisellä kierroksella kaarten toiselle kierrokselle yhdeksäntenä. Parhaimmillaan Kallio ajoi kahdeksantena. Ruutulipulla Mika oli 11:s reilut 17 sekuntia kärjen takana.

KTM:n kolmikosta Pol Espargaro oli kymmenes. Kallion osakkeita kohensi jälleen se, että brittikuljettaja Bradley Smithin paikkaa tavoitteleva Mika jätti Smithin selvästi taakseen. Hän oli sijalla 19.

MM-taulukossa kärjessä on taas Marquez, josta Andrea Dovizioso on 16 pistettä jäljessä. Kolmantena oleva Vinales on Marquezia takana 28 pistettä.

Moto2-luokas valtias Aragonissa oli italialainen Franco Morbidelli. Mattia Pasini oli toinen ennen Ajon Miguel Oliveiraa. Tiimikaveri Brad Binder oli viides. MM-johdossa on Morbidelli ja Oliveira on kolmantena, mutta portugalilainen on jo 91 pistettä jäljessä.

Miguel Oliveira
(Kuva: Ajo Motorsport)

Espanjan Joan Mir selvitti edukseen tiukan Moto3-luokan kilpailun pitäen takaan italialaiset kilpakumppansa. Toiseksi sijoittunut Fabio di Giannantonio jäi vain 43 tuhannesosasekuntia. Kolmas oli Enea Bastianni, joka jäi maanmiehelleen vain kahdeksan tuhannesosasekuntia. Kärkikolmikko ajoi Hondilla. Mirillä on jo 80 pisteen johto toisena olevaan Romano Fenatiin.

Patrik Pulkkinen ajoi ruutulipulle sijalla 29. Ajo Motorsportin kaksikko jäi pisteiden ulkopuolelle. Bo Bendsneyder oli sijalla 17 ja Niccolo Antonelli 18:s.