Mika: ”Ehdottomasti toivottu tulos ja vielä espanjalaisyleisön edessä!”

– Ehdottomasti toivottu tulos ja vielä espanjalaisyleisön edessä, Kallio riemuitsi.

Neljättä kautta Kalliota ajattava ja myös MotoGP-luokkaan ensi vuonna tähtäävä Marc VDS-tiimi onnistui Jerezissä taktiikassaan nappiin harjoitukset ja aika-ajot mukaanlukien.

– Kisa meni juuri niin kuin suunnittelimme. Tiesimme, että olemme vahvoja ensimmäisillä kierroksilla, kun renkaat ovat vielä tuoreet ja pito hyvä ja tarkoituksena olikin repäistä kaulaa heti alussa.

Sen Kallio toteutti mallikkaasti.

– Viiden kierroksen jälkeen ero oli kasvanut yli sekuntiin ja pystyin jo ajamaan tilannetta seuraten. Koko ajan piti kuitenkin mennä limiitillä, eikä ollut varaa paljon hengähdellä, kun näin näyttötaululta, että kilpakumppanit ovat ihan kintereillä.

Kallio korosti, että tarkkana sai olla loppuun asti. Tiukka keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään.

– Siinä mielessä kisa ei siis ollut helppo, vaikka se helpolta saattoi näyttääkin. Yksin ajaminen on kuitenkin aina paljon vaikeampaa kuin ryhmässä ajo, kun samaan aikaan pitää ajaa limiitillä ja koittaa vielä pitää keskittyminen kasassa, täysin virheettä ajanut voittaja tuumi.

MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Ranskan Le Mansissa. Sitä ennen Marc VDS käy kuitenkin vielä suorittamassa kahden päivän testijakson Espanjan Almeriassa. Testit ajoittuvat ensi tiistaihin ja keskiviikkoon.
 

Uusin numero