Miika Viiperi luottavaisena Road Racingin SM-avaukseen

Suomen Road Race Ajajien ja Road Racing SM-sarjan kuljettajien testipäivä Virtasalmen Motoparkissa antoi mahdollisuuden viimeistellä kalusto ja kuljettajien ajokunto ensi viikonlopulla alkavaan ratamoottoripyöräilyn SM-sarjaan. Stone Racing Teamin Kokkolalaisvahvistus Miika Viiperi oli paikalla testaamassa uusia alustan säätöjä.

Vähäiset ajokilometrit ja pyörään viime kauden jälkeen tehdyt muutokset askarruttivat Miika Viiperiä ennen testejä.

– Jousitus on muuttunut melko radikaalisti viime kaudesta, joten saattaa hetki mennä totutellessa tähän alustaan, eikä kilometrejä ratapyörällä ole paljoa tälle keväälle tullut, Viiperi tuumi.

Suurista muutoksista huolimatta ajo tuntui lähtevän kulkemaan jo ensimetreiltä, eikä pyörää tarvinnut paljoa päivän aikana muuttaa.

– Pääsin jo hiukan hiomaan ajolinjoja ja totuttelemaan kääntyvämpään pyörään. Yllättävän hyvältä tuntui vaikka pyörässä on merkittävästi pehmeämpi alusta kuin viimekautisessa laitteessa.

Kuljettajille järjestetty testipäivä oli Viiperin mieleen. 

-Tällainen testipäivä on loistava mahdollisuus päästä treenaamaan koko sarjan porukan kanssa ennen varsinaista koitosta, sillä SM kausi alkaa nimenomaan täältä Motoparkista. 

Motoparkissa oli mahdollisuus harjoitella vielä seuraavakin päivä, joten Viiperi käytti myös tämän hyödyksi. Turhia renkaanvaihtoja ei tarvittu ja mies ajoi samoilla renkailla molemmat päivät ja kierroksia kertyikin melkoisesti.

– Tästä sai kyllä hyvät eväät viikon päästä ajettaviin kisoihin ja ehtii vielä käymään testipäivien saldon läpi, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä kisaviikonloppua ajatellen.

Road Racing SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan 7-9.6. Motoparkin radalla.

Kuva: Timo Nässi, Teksti: Jani Vaahtera

Lue myös:

Uusin numero