Miehikkälä ja Seinäjoki ovat Heinolan lisäksi kiinnostuneita isännöimään MM-enduroa

– Tilanne Heinolan osalta on se, että kisa on jo sinne käytännössä myönnetty, mutta meiltä puuttuu vielä kerhon virallinen hakemus. SML:n työvaliokunnan selkeä kanta eilen pidetyssä kokouksessa oli se, että Heinolan Moottorikerhon tulee toimittaa virallinen hakemus liiton hallituksen seuraavaan kokoukseen, eli 11. kesäkuuta mennessä, kertoo SML:n toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Liitto ei hae kilpailua, vaan sen tekee järjestävä kerho, tähdentää Ljungqvist.

Liiton toimitusjohtaja on enemmän kuin toiveikas sen osalta, että viime kaudella MM-osakilpailua isännöinyt Heinola palaa jälleen arvokisakartalle.

– Pidän sitä erittäin todennäköisenä, kuten olen aiemminkin todennut. Asiat on viety jo siksi pitkälle monien tahojen kanssa.

Heinolan lisäksi myös Miehikkälän ja Seinäjoen suunnilta on osoitettu alustavasti kiinnostusta MM-osakilpailun järjestämiseen.

– Seinäjoella on olemassa suunnitelmia vuoden 2016 osalta ja myös Miehikkälän Moottorikerho on tiedustellut meiltä ehtoja MM-osakilpailun hakemiselle, vahvistaa Ljungqvist.

Kaakkoisessa Suomessa sijaitseva ja Salpalinjasta tunnettu Miehikkälä nousi enduron osalta maailmanlaajuiseen tietoisuuteen vuoden 2011 ISDE:n merkeissä.

– Halusimme silloin rakentaa endurolle edellytykset uudelle alueelle, jossa pystytään järjestämään jakossakin kilpailuja. Se tavoite on mennyt maaliin muun muassa jo Cross Countryn osalta ja katsotaan nyt, nähdäänkö Miehikkälässä lähitulevaisuudessa myös enduron henkilökohtaista MM-sarjaa, toteaa Ljungqvist.

 

Uusin numero