Metzeler Sportec M5 Interact

Metzeler Sportec M5 Interact sopii parhaiten sellaiselle motoristille joka ajaa enimmäkseen maantiellä, mutta haluaa pistäytyä kauden aikana muutaman kerran myös radalla. Sportec M5 Interact korvaa suositun edeltäjänsä Sportec M3:sen, ollen myös hintatasoltaan samaa luokkaa. Metzelerin mukaan uuden renkaan suunnittelussa ensisijaisena tavoitteena oli valmistaa rengas tämän päivän moottoripyörille ja nykyteknologialle. Valmistaja kertoo esittelevänsä renkaan, joka on turvallinen, sen ajotuntuma ja märkäpito on hyvä ja se antaa kulutuskestävyydellään hyvän vastineen rahalle.

Sportec M5 Interact on ensimmäinen rengas, jossa on viisi vyöhykettä kolmella erilaisella ominaisuudella. Metzeler on kulkenut kehitystyössään omaa polkuaan. Se on valmistanut renkaan, jossa käytetään vain yhtä kumiseosta, mutta niin että rungon kovuus vaihtelee eri vyöhykkeillä. Kovuus säädellään siten, että rungon teräsvyö punotaan eri vahvuuksiin, jolloin se antaa vyöhykkeille erilaisia ominaisuusia.
Tien pintaa vasten oleva keskiosa on rungoltaan tiukkaan punottua ja kovempaa materiaalia. Tämä tuo renkaalle vakautta ja kulutuskestävyyttä.

Sivun keskiosa on rungoltaan pehmeämpi mikä tuo lisää pitoa ja tuntumaa.

Renkaan kantit ovat rungoltaan taas jäykemmät. Näin rengas kääntyy paremmin ja se on myös vakaampi rajusti kallistettaessa.

Koeajon aikana ajettiin hyvin erilaisilla alustoilla – kaikkea märän portugalilaisen maantien ja kuivan Portimaõn radan välillä.

– Muutaman tunnin vaihtelevan maantieajon ja lukuisten Portimaõn radalla ajettujen kierrosten jälkeen olin todella vaikuttunut siitä, kuinka vakaa ja ajolinjansa pitävä rengas on. Rengas piti hyvin myös erittäin nopeassa rata-ajossa ja tuntui kuluvan hyvin vähän, Tobias Petersson raportoi.

Uusimmassa Bike-lehdestä 5/2010 seitsemän valmistajan rengastesti: Avon, Bridgestone, Continental, Dunlop, Metzeler, Michelin ja Pirelli. Testillä haimme 1000-kuutioiseen sporttiin parasta rengasta silloin, kun tarkoitus on ajaa aktiivisesti kadulla ja maantiellä, ja harvakseen ratapäiville poiketen. Kyseisessä testissä oli mukana vielä Metzelerin Sportec M3 rengas. Toukokuun lehden rengastestissä etsimme puolestaan parasta katulaillista rengasta ratapäiväkäyttöön.

Uusin numero