Mestari Marc Marquez talvitauosta: ”Emme voi levätä laakereilla, Ducati, Yamaha ja Suzuki parantavat varmasti”

Edessä on nyt kaksi kuukautta lomaa ennen kuin testityöt jatkuvat ja uusi kausi alkaa häämöttää. Hondan kuljettajista peräti kolme oli Jerezin yhteisajoissa viiden parhaan joukossa.

”Jo Valenciassa kaikki toimi erittäin hyvin, mutta Jerezin testien toinen päivä oli yksi parhaista testipäivistä, mitä muistan. Kaikki toimi aivan loistavasti, mutta itse en pystynyt parhaimpaani, koska olin kipeänä. Fysiikkani ei oikein riittänyt etenkään avauspäivänä. Kokeilimme todella paljon eri asioita ja saimme hyvin informaatiota niin elektroniikasta, pyörän rungosta, moottorista ja jopa renkaista”, Marquez kertoi.

Rengaspuolella Honda kokeili jotain erilaista.

”Testasimme erityisesti mediumia ja kovaa takarengasta, oikeastaan kukaan ei aja kovalla takarenkaalla. Halusimme ymmärtää, miten se toimii. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten tiimimme toimii tällä hetkellä. Malesian testeihin on vielä pitkä aika, mielenkiintoista nähdä siellä, mitä me olemme saaneet aikaiseksi, ja mitä Ducati, Yamaha ja Suzuki saavat. Kaikilla on tietysti pyrkimys parantaa sinne mennessä paljon”, Marquez arvelee.

Vaikka kuljettajilla on edessä kahden kuukauden tauko, tiimit eivät lepää, vaan tekevät rajusti töitä pyörin ja moottorien kanssa.

”Kaikilla on mahdollista tehdä seuraavan kahden kuukauden aikana todella paljon. Mekään emme voi levätä laakereilla, koska kaikki muut saattavat parantaa paljonkin. Mielestäni vastustajista Ducati on nyt menossa juuri oikeaan suuntaan. Yamahalla on vielä tekemistä kisavauhdeissa, mutta yhdellä kierroksella he ovat erittäin nopeita”, mestari arvioi.

Vaikka Marquez oli Jerezin päätöspäivänä toiseksi nopein, hänen mukaansa ajoilla ei ollut juuri merkitystä.

”Sain vedettyä ihan hyvän kierroksen, muitta se ei ollut ykkösprioriteettimme. Renkaiden lisäksi meillä oli paljon uusia osia, joita kokeilimme. Osan hylkäsimme, osan pidimme. Olen tilanteeseemme hyvin tyytyväinen. Nyt on pari kuukautta aikaa levätä ja analysoida sitä dataa, mitä saimme testeistä.”

Marquezilta kysyttiin, mitä hän odottaa Hondalta ennen kuin Malesiassa taas testataan helmikuussa.

”Saimme nyt jo kehitettyä moottoria, mutta sen kanssa on tehtävä lisää töitä. Testeistä jäi sellainen fiilis, etten ollut moottorin kanssa sinut ihan jokaisella osa-alueella. Myös pyörän rungon kanssa on vielä töitä edessä, tietyillä osilla rataa en ollut riittävän nopea. On analysoitava kaikki ja ymmärrettävä, mitä pitää parantaa”, mestari sanoi.
 

Uusin numero