Mestareille ei suotu osakilpailuvoittoja Motoparkissa

GP 125-luokassa ajettiin ”fifty-sixty” sateisilla ja slicks-renkailla.

Paalulta startannut Niklas Ajo vei määrätietoisesti piikkiluokan letkaa, Eeki Kuparisen ja Erno Kostamon ajaessa tiiviisti kannoilla. Startin puolivälin paikkeilla Kiteen Erno Kostamo pääsi karkaamaan Lyytisenmutkassa Eekin ohi kierroksella ohitettavien pakottaessa vähän muuttamaan ajolinjoja ja puristi pari kierrosta ennen maalia vielä Suomen mestaruuden jo varmistaneen Niklas Ajon ohi. Puolilta öin alkanut rankkasade kesti aamuun asti, mutta päivän kaikki kisalähdöt ajettiin ilman vesisadetta. Radalla oli piikkiluokan ajaessa vielä hieman kosteutta, ja osa kuskeista starttasikin matkaan sadekelirenkailla.

GP 125 tulokset
1. Erno Kostamo, Derbi
2. Niklas Ajo, Derbi
3. Eeki Kuparinen, Honda
4. Timo Immonen, Honda
5. Eemeli Lahti, Honda
6. Olav Åhlberg, Honda

SM-pisteet
1. Niklas Ajo 170 p
2. Erno Kostamo 130 p
3. Samuli Sahala 102 p

Aamun WarmUp:ssa kovinta kyytiä pitänyt Korpiaho vei stock-luokan voiton

Kalusto-ongelmien kanssa kauden aikana paininut Korpiaho sai mieluisan päätöksen SM-sarjalle, kun sai napattua Suomen mestari Tatu Lauslehdolta sen makeimman voiton eli päätöskisan korkeimman pallin podiumilta. Kisan aikana ei nähty mitään dramaattisia käänteitä, vaan kolmen kärki Korpiaho, Lauslehto ja Neuvonen sai lasketella omaa vauhtiaan, kun Reko Niemisellä ja Marko Aarniolla ei vauhti aivan riittänyt hätyyttelemään kirkkaampia sijoituksia. Tatu Lauslehdon kisakausi jatkuu vielä IDM-sarjassa. Kertaalleen kisaamisen jo lopettanut Erkka Korpiaho ei vielä uskaltanut luvata, että jatkaa ajamista ensi vuonna.

Superstock 600

1. Erkka Korpiaho, Triumph
2. Tatu Lauslehto, Triumph
3. Markus Neuvonen, Yamaha
4. Reko Nieminen, Triumph
5. Marko Aarnio, Yamaha
6. Ville Valtonen, Honda

SM-pisteet
1. Tatu Lauslehto 210 p
2. Erkka Korpiaho 196 p
3. Markus Neuvonen 149 p

”Kisatilanteita” Superbike-lähdössä

Varkauden Eki Kaulamo lienee saanut Motoparkissa hieman kotikenttäetua, niin vahvasti hän aloitti Superbike-startin kärjessä. IMK:n Henri Taipale kuitenkin prässäsi tiukasti perässä ja käväisi neljännellä kierroksella jo kärjessä. Alkukierrosten kolmatta ja neljättä sijaa pitivät hallussaan Kari Vehniäinen ja Sami Penna.

Viidennellä kierrokselle Wehnä puristi paluusuoralla Kaulamon rinnalle sillä seurauksella, että vesilätäkköä turhan leveällä linjalla väistäessään Wehnä tuli pakottaneeksi Kaulamon ajamaan mutkan suoraksi ja varikkosuoran kautta kiertäessään Eki tipahti sijoituksissa 10:ksi. Kaulamo kävikin tilanteesta maaliin tulon jälkeen todella kuumana. Wehnä ottikin tapahtuneesta syyn omaan piikkiin ja pahoitteli, että teki virhearvion väistöliikkeestä: ”arvioin, että Ekille jää vielä tilaa, mutta ei siinä sitten ollutkaan, harmitteli Wehnä tilannetta. Ducati-kuskit tuntuvat ajautuvan näihin tiukkoihin ohitustilanteisiin…

Wehnä piti nappaamansa kärkitilan ruutulipulle asti. Henri Taipale aloitti loppukirin kohti SM-pronssia vähän liian myöhään, sunnuntain toisen sijan 20 pistettä ei ihan riittänyt kirimään Kaulamoa kiinni tämän epäonnesta huolimatta. Kisalähdössä kolmanneksi ajanut Sami Penna varmisti päätöspäivästä SM-hopean. Vesa Kallion KTM:llä ajanut Erkka Korpiaho ajoi jälleen hienosti ja jaksoi tuplalähdöstään huolimatta sinnitellä sunnuntainakin neljänneksi. Lauantain ajon jälkeen Erkka valitteli käsien puutumista.

Wehnä kertoi olleensa tyytyväinen Ducatinsa toimintaan ja tuumi, että pyörän säätäminen on huomattavasti helpompaa, kun rata on ennestään niin tuttu. Sunnuntainakin kärki ajoi kuitenkin n. sekuntia hitaampia kierrosaikoja kuin vuosi sitten ja Wehnä arveli, että Kallion Vesa olisi ajanut voittoon, mikäli olisi vain startannut. Vesa Kallio ja Kari Vehniäinen jatkavat vielä kautta IDM:ssä ja ainakin kisan jälkeisistä tunnelmista päätellen voittamaan tottunut Wehnä tuskin jatkaa samaa tuskien taivalta ensi vuonna. Onko pyörä ensi vuonna jälleen Yamaha ja mikä on sarja, se jää nähtäväksi. Montako sylinteriä Erkka Korpiahon pyörässä ensi kaudella on, oli myös yksi varikon keskustelunavauksista.

Nordic Superbike
1. Kari Vehniäinen, Ducati
2. Henri Taipale, Suzuki
3. Sami Penna, Kawasaki
4. Erkka Korpiaho, KTM
5. Topi Haarala, Ducati
6. Teemu Hiltunen, Suzuki

SM-pisteet
1. Vesa Kallio 200 p
2. Sami Penna 151 p
3. Eki Kaulamo 120 p
4. Henri Taipale 114 p

Uusin numero