Mertsalmi Lady cupin voittoon

Lady cupin seitsemän kertaa peräkkäin voittanut Marita Nyqvist ajoi vain kauden avauskilpailun maaliskuussa, sillä hän loukkasi olkapäänsä heinäkuussa crossikisoissa. Miesten porukassa B-luokassa ajava Mertsalmi voitti naisten sarjasta kaksi osakilpailua ja ajoi kerran hopealle.

– Viidennellä pätkällä menetin takajarrun, ajoin se johonkin ihan solmuun. Muuten oli hyvä päivä enkä kaatunut kertaakaan. Kivikkoa olen kyllä ajanut, sillä yritän harjoitella monipuolisesti, mutta kotiseudun kivet ovat pyöreitä, täällä ne olivat teräviä ja irtonaisia, Hanna Mertsalmi raportoi kisan kulkua.

– Harmi että Marita (Nyqvist) on loukkaantunut, mutta jo ensimmäinen kilpailu lähti minulla hyvin. Lähden Sardiniaan Sixille muihin kuin ajohommiin ja syksyllä ajan vielä Heinolan cross country -kisan. Sitten ajetaan ja treenataan jo ensi kautta varten, Mertsalmi valottaa tulevia suunnitelmiaan.

Naisten maajoukkue joutuu jättämään loukkaantumisten johdosta Six Days Enduron MM-joukkuekilpailun väliin.

Henri Partti, Jukka Sirenius ja

Aleksi Karjalainen C-luokkien voittoon

Helsingin Moottorikerhon Henri Partti ajoi elämänsä ensimmäisen endurokilpailun ja tyylitteli heti luokkavoittoon ja oli koko päivän nopein kuljettaja. Motocrosstaustainen Partti ei säikähtänyt hidasta ja haastavaa reittiä kivikkoinen ja juurakkoineen.

– Vantaalla kokeilin vuosi sitten kerran enduroa, motocrossia olen ajanut. Päivä alkoi ihan hyvin, kakkos- ja kolmospätkillä tuli pienet kaatumiset ja kerran jäin vähän jumiin. Toisella kierroksella tuli jo minuutin ero toisena tulevaan, joten ajelin lopun varman päälle, B-luokkaan nostettava Partti kertoo.

Nummisten Jukka Sirenius C2-luokkavoittaja ajoi kilpailun lainapyörällä oman 125-kuutioisen rikkouduttua kisan alla.

– Tunnin verran ehdin ajaa kaverin pyörällä. Merkki on sentään sama kuin omassa, mutta lainapyörä on 250-kuutioinen, joten piti vaihtaa luokkaa. Hyvin pyörä tuntui kivikkoon sopivan. Reitti oli kyllä raskas ja käsistä loppui paukut, Sirenius toteaa.

Ison C3-luokan voittanut Aleksi Karjalainen kiitteli palkintojenjaon jälkeen huoltojoukkojaan, vaikka joutuikin suoriutumaan päivän kriittisimmästä huoltotyöstä itse.

– Jouduin korjaamaan vaihdepoljinta kahteen otteeseen toisen kierroksen alussa. Kiristin kiinnitysruuvia ensin metsässä, mutta siirtymällä poljin tipahti kokonaan. Jouduin palaamaan takaisin etsimään sitä. Onneksi oli siirtymä, etten menettänyt siinä aikaa, iloinen Karjalainen sanoo.

– Huolto oli hieno, niin kuin on aina. Kivikosta en niin tykännyt, mutta ilmeisesti se sopi minulle hyvin. Jonkin verran kyllä yllätyin voitosta. Hieman enemmän olisi saanut olla maastosiirtymää, että olisi voinut harjoitella ajorytmiä. Nyt mentiin tieltä suoraan pätkälle, Akaan mies esitti toiveen tulevia koitoksia ajatellen.

Tulokset, naiset:
1. Hanna Mertsalmi  PadMU 1:15.03,58
2. Esmeralda Vesterinen NMK ero 11:46,47
 3. Taru Koskinen EMK ero 15:19,89

Lady Cup 2013:
1. Hanna Mertsalmi 50 pistettä
2. Taru Koskinen 41
3. Esmeralda Vesterinen 36

C1:
1. Henri Partti HMK 1:09:08,74 (nousu B)
2. Oskari Hellman JSMK ero 03:02,52 (nousu B)
3. Pasi Kirsi IMK ero 04:22,41

C2:
1. Jukka Sirenius NRT 1:13:00,43 (nousu B)
2. Sampo Hyytiäinen VMK ero 01:20,88
3. Esko Myllys IMK ero 01:35,08

C3:
1. Aleksi Karjalainen KaMoKe 1:18:04,92
2. Joose Tanner PadMU ero 00:59,20
3. Janne Kulmavuoro VMK ero 02:00,65

Täydelliset tulokset:
http://www.fin-enduro.com/tulokset/njmk13/
 

Uusin numero