Meon viides maailmanmestaruus mureni murtuneisiin luihin Suomessa

Meo juhli edellisen kerran, eli vuonna 2012 Heinolassa ajetussa osakilpailussa maailmanmestaruutta, mutta kuin kohtalon ivasta Suomesta on kehkeytynyt hänelle tällä visiitillä murheellinen maa.

Meo teloi vasemman peukalonsa jo maanantaina valmistautuessaan Heinolan kisaan.

Mies lähti kuitenkin sitkeästi puolustamaan MM-johtoaan E2-luokassa, kunnes kohtalo astui uudelleen matkaan mukaan lauantain kisapäivän puolivälin jälkeen.

KTM:ää käskyttävä Meo kaatui rajusti ja hänet siirrettiin ambulanssilla sairaalaan. Meo vietti yön sairaalassa, eikä miehestä ollut sunnuntaina pyörän selkään.

Ei ihmekään, sillä sarjan promoottorin ABC Communicationin Facebook-päivityksen mukaan Meon mekaanikko on kertonut, että tältä oli murtunut lauantain rytäkässä neljä kylkiluuta, kaksi sormea ja ranne. Lisäksi jo aiemmin kipeää saaneessa peukalossa oli ilmennyt toinen murtuma. Meo oli saanut kovan iskun myös keuhkoihinsa.

Meon MM-kultahaaveen osalta loukkaantuminen osui pahimpaan mahdolliseen ajankohtaan, sillä sarja jatkuu jo ensi viikonvaihteessa Ruotsin Enköpingissä.

Ruotsin jälkeen vuoroaan odottavat Italian osakilpailu Lumezzanessa 2.-3. elokuuta ja sarjan päättävä Ranskan Brioude 13.-14. syyskuuta.

Kansainvälinen moottoriliitto FIM vahvisti Suomen osakilpailun alla harmillisen uutisen: Meksikon Guanajuatoon ja heinäkuun alkuun kalenterissa sijoitettu Meksikon osakilpailu peruuntuu.

E2-luokassa ei ole tänä vuonna mukana täysipainoista MM-kautta ajavaa suomalaiskuljettajaa. Eero Remes on kiinni MM-mitalissa E1:ssä ja Matti Seistola E3:ssa.

 

Uusin numero